изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:57 EEST
"ИЗВЕСТИЯ": УБИХА ГЛАВНИЯ ЕКСПЕРТ ПО ФАШИЗМА В РУСИЯ    
СпортСледствието разглежда няколко версии за смъртта на Николай Гиренко, включително и за политическо поръчково убийство

В Москва бе убит Николай Гиренко, учен и правозащитник, водещ експерт по проявите на национлаекстремизма и фашизма в Русия, съобщи БНР. Той бе застрелян от неизвестни нападатели в дома си в Санкт Петербург.
Следствието разглежда няколко версии, включително и за политическо поръчково убийство. Познати и колеги на загиналия не се съмняват, че причината са експертните му заключения по най-гръмките дела срещу руски скинхеди и националисти, както и разработките му в областта на междунационалните и етническите проблеми. Негови сътрудници твърдят, че през последните години срещу него непрекъснато били отправяни заплахи.

Литераторът Яков Гордин коментира, че убийството е изключително страшен симптом за обществото и властта. Известният кинорежисьор Александър Сокуров смята, че убийството доказва съществуването на Русия на нацистката практика на втората власт и хората, които я заплашват биват унищожавани. За него ситуацията е толкова сложна, че налага обсъждането й в руския съвет за сигурност.

"Известия" коментира на първа страница в заглавие, че е убит главният експерт по фашизма в Русия. "Уби го националният въпрос", откроява "Независимая газета".

нетинфо/ндт
 


Сходни връзки

"ИЗВЕСТИЯ": УБИХА ГЛАВНИЯ ЕКСПЕРТ ПО ФАШИЗМА В РУСИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди