изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:40 EET
"ЕДНА БЪЛГАРКА ВЪВ ВРЕМЕ НА ИЗПИТАНИЕ" НА ВАЗОВ БЕ ИЗПИТАНИЕТО ПРЕД КАНДИДАТИТЕ ЗА ГИМНАЗИИ    
Образование6 деца не са се явили, 1 момиче е заловено с царски пищов

Вчера се проведе първият изпит по български език и литература за седмокласници - кандидати за професионални гимназии. Темата, която тази година бе изтеглена от журналистката от bTV Христина Баксанова бе "Една българка по време на изпитание" - съчинение - разсъждение върху първа и втора част на разказа.
В Добрич са били подадени общо 694 заявления за явяване на изпит, като вчера явилите се са били 688 деца, съобщиха от инспектората. Учениците са били в разпределени в три училища - математическа гимназия, СОУ "П.Р. Славейков" и ОУ "Ст. Караджа". Шест деца не са се явили на изпит, а седмокласничка от Добрич е била хваната с царски пищов, добавиха още от инспектората.
Седмокласничката е била отстранена от изпита, след като е била заловена да преписва от царски пищов, научихме от очевидци. Момичето пристигнало в залата само 5 минути преди началото на изпита в 9 часа. Въпреки топлото време, не съблякло якето си. След обявяването на темата, девойката майсторски измъкнала разработената тема и я поставила под другите си листи. Квесторите забелязали това и извикали представител на Регионалния инспекторат. Установено било по-късно, че 7-мокласничката е била добре заредено във всички джобове на якето, като е имала 14-15 готови теми на карирани листи.
Също вчера в ОУ "Христо Смирненски" пък се проведе изпит по математика за кандидати, завършили 8 клас. Общо 91 заявления са били подадени, съобщиха от Регионалния инспекторат, като на самия изпит са се явили 89 деца. Всички оценки от проведените вчера изпити ще бъдат обявени на 4 юли, добавиха от инспектората.
 


Сходни връзки

"ЕДНА БЪЛГАРКА ВЪВ ВРЕМЕ НА ИЗПИТАНИЕ" НА ВАЗОВ БЕ ИЗПИТАНИЕТО ПРЕД КАНДИДАТИТЕ ЗА ГИМНАЗИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди