изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:30 EEST
Ако смъртната присъда на медиците бъде потвърдена, може да се избегне изпълнението й    
НовиниАко смъртната присъда на българските медицински сестри в Либия бъде потвърдена на по-висша инстанция изпълнението й може да бъде избегнато, ако “роднините на жертвите помолят за тяхното помилване”, е заявил министърът на външните работи на Либия Абделрахман Шалкам.

Според него такова действие ще бъде от изключителна важност за съдбата на сънародничките ни. Това става ясно от писмо, изпратено от генералния секретар на Съвета на Европа Валтер Швимер до българските депутати в ПАСЕ, предаде специалният пратеник на Агенция "Фокус" в Страсбург Анелия Димитрова. Швимер е разговарял с министър Шалкам на срещата на Ислямската конференция в Истанбул. В разговора либийският първи дипломат е заявил, че лично той е противник на смъртното наказание, но то все още се прилага, според либийското законодателство. Шалкам е уверил Валтер Швимер, че всички възможности, които либийското законодателство дава на осъдените за обжалване на смъртната присъда, ще бъдат приложени. Шалкам е добавил, че либийската страна високо оценява всяко предложение за помощ за лечението на близо 400 деца болни от СПИН.
От своя страна Валтер Швимер е предложил на министър Шалкам помощта, както на Съвета на Европа, така и на ПАСЕ, за да може “малки групи” от болните деца да бъдат лекувани в страни от Съвета на Европа, както и Либия да получи медицинска и финансова помощ за лечение.
ФОКУС/НДТ
 


Сходни връзки

Ако смъртната присъда на медиците бъде потвърдена, може да се избегне изпълнението й | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди