изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:37 EEST
РАДОСЛАВ КАМБЕРОВ ПОЛУЧИ ПОКАНА ДА ТРЕНИРА ПРЕЗ АВГУСТ В КИТАЙ    
СпортДобричкият състезател по тенис на маса Радослав Камберов, който се състезава за "Корабостроител 92" /Варна/, се подготвя за участие в силния международен турнир в Албена през юли

- Радославе, как оценяваш своето представяне в завършилото първенство на мъжката "А" група по тенис на маса?
- Доволен съм от моите изяви и от мястото, на което се класира моят тим. "Корабостроител 92" зае пета позиция, но има вероятност 2-3 състава пред нас да бъдат дисквалифицирани и да се окичим с медали. През това първенство постигнахме добри резултати, като у дома успяхме да победим и съставите, които се класираха в първата четворка.
- Коя ти е най-ценната победа?
- Най-силния си мач направих срещу Иван Иванов от ЦСКА, когото победих във Варна.
- След първенството предстои ли ти почивка?
- Не, сега се подготвям за участие в силния международен турнир в Албена, който ще се проведе от 14 до 19 юли. Там се очакват състезатели от Беларус, Гърция, Португалия, Франция, Израел, Кипър и други страни. Ако съм в Добрич на 10 юли, ще се включа и в турнира, който организира родния ми клуб.
- В момента в Добрич има много добри състезатели. Какво пречи да имаме тим в "А" група?
- Състезателите по тенис на маса в Добрич наистина имат потенциал да играят в "А" група и градът ни да има отбор в елитната дивизия. Единствената пречка е липсата на голям спонсор.
- Ти си от Добрич, но почти всеки ден пътуваш до Варна, където тренираш. Не ти ли е трудно?
- Отначало ми беше натоварено, но вече свикнах. Благодаря на целия колектив на "Минибус Експрес" и най-вече на президента на фирмата Наско Тодоров, без чиято подкрепа моето израстване като тенисист нямаше да бъде факт.
- Стана ясно, че от китайския национален тим си получил покана да се подготвяш в азиатската страна за един месец. Ще успееш ли да отидеш в родината на този спорт?
- Да, наистина е така. Получих покана благодарение на сътрудничеството на българската и китайската федерация. Азиатците, които са водеща сили в този спорт, ще ми осигурят през август подготовка и специалист, който да ме тренира. На техни разноски ми е престоят, но само трябва да намеря 1000 долара за билет в двете посоки. Надявам се, през следващия месец бизнесмени от Добрич да финансират моето заминаване, което ще бъде поредната стъпка към върховете на тениса.
 


Сходни връзки

РАДОСЛАВ КАМБЕРОВ ПОЛУЧИ ПОКАНА ДА ТРЕНИРА ПРЕЗ АВГУСТ В КИТАЙ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди