изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:05 EEST
ВРЕМЕННО СПИРАТ МОЛБИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА    
НовиниПредложение за временно спиране приемането на молби за настаняване в общински жилища ще внесе на заседанието на Общинския съвет в края на месеца зам.-кметът Пламен Ганчев.

Аргументът му е, че прогнозата е одобрените за наставяне да получат жилища в периода 2004-2005 г. Това се дължи на забавени темпове за настаняване, намаляване на сградния общински фонд, както и необходимостта от събаряне на опасни и самосрутващи се общински сгради.
Справка сочи, че общият брой общински жилища е 1574. От тях 28 са оборотни, 54 - резервни, и 1492 - за отдаване под наем. След отпадане на мораториума за продажба на общински жилища през 1996 г., дългогодишни наематели са купили 201 жилища. Така към момента заети от наематели са над 98 на сто от общинските квартири. Статистиката сочи, че с всяка година броят на семействата, одобрени да получат общински жилища, се увеличава. Сега за включване в списъка за настаняване през тази година има 27 правоимащи, останали от 2003 г. Така констатацията е, че при наличния жилищен фонд при липсата на инвестиции в нов общински жилищен фонд и непрекъснато растящите жилищни нужди, общината не може да се справи. Още повече, че предстои 9 общински сгради да бъдат съборени, тъй като са освидетелствани като опасни и самосрутващи се. Затова предложението, което ще бъде внесено на заседанието на ОбС, ще е временно да се спре приемането на молби за общински жилища до края на 2004 г.

 


Сходни връзки

ВРЕМЕННО СПИРАТ МОЛБИТЕ ЗА ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди