изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:55 EEST
КТ "ПОДКРЕПА" ЗАСТАВА СРЕЩУ ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ    
НовиниКТ “Подкрепа” проучва възможностите за завеждане на дело срещу държавата заради увеличението на цената на тока от 1 юли

КТ “Подкрепа” проучва правните възможности за завеждане на дело срещу държавата за увеличението на цената на електроенергията от 1 юли. Според синдиката има разминаване между заложеното в енергийната стратегия и графика за увеличение на цените на Държавната комисия за енергийно регулиране (ДКЕР).

Основание за завеждане на делото, според президента на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев, може да бъде разминаването между заложеното поскъпване в стратегията за енергопроизводството, прието от парламента, и графика за увеличение на цената на тока, който се прилага от ДКЕР. В първия документ е записано, че един киловат час трябва да се продава на 4.3 американски цента, а след планираното увеличение от 1 юли цената вече ще е 6.9 евроцента за киловат час. Стратегията, приета от парламента, е документът с по-голяма правна тежест пред графика, прилаган от ДКЕР, който не бил съгласуван със социалните партньори.
Вицепрезидентът на синдиката Димитър Манолов коментира, че не Международният валутен фонд (МВФ) е поискал от кабинета да премахне допълните пари за прослужено време – т. нар. “клас”, а сам е предложил да се предприеме тази стъпка. Предложението се съдържало в проект на меморандум, който бил изпратен за съгласуване с МВФ и бил подписан от министъра на финансите Милен Велчев и от управителя на БНБ Иван Искров.
 


Сходни връзки

КТ "ПОДКРЕПА" ЗАСТАВА СРЕЩУ ПОСКЪПВАНЕТО НА ТОКА ОТ 1 ЮЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди