изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:17 EET
ВКАРАХМЕ ГОЛ, НО ОТНОВО ПАДНАХМЕ И ОТПАДНАХМЕ    
Евро 2004България загуби и третия си мач в група "C" от тима на Италия с 1:2 и завърши като 16-ти на 12-то Европейско първенство в Португалия с актив от 0 точки и 1:9 голова разлика. Италианците също си стягат куфарите за Ботуша, след като в другия мач от нашата група Дания и Швеция след очакван от мнозина цирк сътвориха златното и за двата отбора 2:2.

Срещата започна добре за нашите, като владеехме топката по-често и организирахме повече атаки към вратата на Буфон. Както и в предишните мачове на нашите, така и сега можехме да получим гол, когато владеехме инициативата.

В 15-та минута Коради при едно центриране стреля много опасно от воле и блестяща намеса на Здравков предотврати сигурен гол. Отбитата топка посрещна Дел Пиеро, но ударът му мина на сантиметри встрани.

Нашите продължиха да са по-активни на терена, като късмета си от далеч пробваха Мартин Петров на два пъти и Илиян Стоянов.

В 38-та минута Здравко Лазаров нахлу в наказателното поле на италианците, между трима се опита да си нагласи топката за стрелба, но бе леко подкосен, падна на тревата, но реферът Валентин Иванов остана безмълвен.

В 44-та минута обаче руският арбитър даде дузпа за нашите за събаряне на Митко Бербатов от страна на Матераци. Зад топката застана Мартин Петров, който излъга Буфон и откри за нашите.

С началото на второто полувреме отново зейнаха познатите пробойни в нашата отбрана. В 48-та минута Симоне Перота изравни за Италия, след груба грешка на Здравко Здравков, който не можа по най-добрия начин да отбие отскочилата топка от гредата след удар в нея на италиански футболист.

От тук до края на срещата италианците имаха предимство във всяко едно отношение. На няколко пъти влезлият като резерва Кристиян Виери пропусна да отбележи с глава.

В 86-та минута нашите можеха отново да водят в резултата. Бербатов получи правото да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното поле, стреля силно в ъгъла на Буфон, но италианеца беше на мястото си и изби в корнер.

Минута по-късно след изпълнение на корнер, Алесандро Неста стреля опасно с глава, но Здравков изби.

В 93-та минута резултатът спокойно можеше да бъде 2:1 за България. Мартин Петров бе изведен абсолютно сам срещу Буфон, стреля силно, но вратарят отрази удара му. Топката попадна у Валери Божинов, който направи нещо средно между удар и пас и тя се озова в ръцете на италианския страж.

В следващата минута се случи и най-лошото. В разредената наша защита италианците пробиха отдясно след центриране към Антонио Касано, играчът на Рома стреля в горния ляв ъгъл на Здравков и изкова победата за своите.
ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ВКАРАХМЕ ГОЛ, НО ОТНОВО ПАДНАХМЕ И ОТПАДНАХМЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди