изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-30 @ 07:21 EEST
АЛИАНЦ УЖИЛИ СВОИТЕ КЛИЕНТИ    
ОбществоПенсионната компания, която се хвали с печалба за акционерите, реализира загуби за своите клиенти
Минус 10 % доходност за осигурените във фондовете на ПОД "Алианц България" за месец май! Възможно ли е това?

Пенсионната компания, която се хвали с печалба за акционерите, реализира загуби за своите клиенти
Минус 10 % доходност за осигурените във фондовете на ПОД "Алианц България" за месец май! Възможно ли е това? Дружеството, което от началото на годината ни засипва с телевизионни реклами обещаваше ни скъпо BMV след пенсиониране. Единственото дружество в България, което е на печалба и ни заля с плакати, показващи това. Същото, което в разрез на нормативната уредба обяви доходност от 15 % на годишна база за първото тримесечие. Нима е възможно? На фона на инвестираните в реклама средства и активността на посланията му от началото на годината изглежда, че не, но фактите говорят друго.
През месец май партидата на всеки клиент на това дружество е намаляла с около 20 лв., ако тенденцията се запази за годината тези 20 лв. ще се превърнат в 250. Това разбира се няма да се отрази на печалбата на дружеството и то спокойно ще може да я манифестира и в бъдеще.
И дано клиентите на това дружество най-накрая разберат, че лъскавия имидж, пилеенето на пари за скъпа реклама, нелоялната конкуренция и печалбата, която акционерите прибират нямат нищо общо с професионализма при управлението на средствата или пък с интереса на осигурените лица.
Фактите говорят сами за себе си, а случката с отрицателната доходност както и да бъде обяснена тя е върха на цялото консуматорско отношение, което хората в това дружество имат към тези, които са имали лошата участ да попаднат в техен фонд.
Без инвестиции и кадри, мрежа, информационна система. Без компетентен инвестиционен екип, без нито едно от необходимите качества, които трябва да притежава един истински пенсионен фонд на гърба на името Алианц и закрепостения по неясни причини отрасъл Енергетика това дружество предпочита да инвестира във взаимоотношенията с властимащите, вместо в дейността си.
В резултат голяма печалба и страдащи осигурени. Не случайно всеки един работодател, който има възможност да се отскубне от прегръдката на самообявилото се за лидер в пенсионното осигуряване дружеството веднага прави конкурс и търси други решения за себе си и своите служители. За обикновените осигурени, остава единствено възможното да се организират и да направят необходимото да променят своя фонд преди да са загубили всичко.
Иво ХРИСТОВ
Платена публикация
 


Сходни връзки

АЛИАНЦ УЖИЛИ СВОИТЕ КЛИЕНТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди