изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-28 @ 23:13 EET
ЕВРОМОСТОВЕ    
Европейски съюзСРЕЩА С БЪЛГАРИЯ В ПОЛША



Под заглавието "Среща с България" вестник "Новосондецка трибуна" е публикувал информация, в която разказва за открита изложба в Полша с рисунки на деца от Добрич. В нея четем:
"България гостува в галерия "Под кестена", водена от дружество "Приятели на художественото изкуство". По стените се появиха картини на млади творци от този край. За своето отечество разказа живеещият от много години в курорта художник Христо Проданов.
Миналата година по покана на кметството на Нови Сонч пристигнаха млади българи от училище в Добрич - спомня си Гражина Петришак, председател на дружество "Приятели на художественото изкуство" - изпълниха прекрасен концерт в Криница. В замяна на топлото посрещане подариха 26 картини за своите връстници. Обещахме, че по случай Деня на детето ще организираме изложба. Така и стана. По време на срещата ни гостуваше Христо Проданов, художник, идващ от този край. Той говореше за изкуството на Балканите и за своята работа. Отговаряше на въпросите, които му задаваха децата от Криницките и Мушинските училища.
Млади начинаещи творци донесоха своите произведения. Някои от тях за първи път се осмелиха да ги покажат в галерията. Експозициите на българските деца ще могат да бъдат видени "Под кестена" до 20 юни" - се казва в публикацията във вестник "Новосондецка трибуна".
Превода за НДТ от полски език извърши Теодора Тошева. Напомняме, че концертът в Криница е бил изнесен от студио "Мастер" към СОУ "Климент Охридски", а рисунките са на възпитаници на СОУ "Любен Каравелов". НДТ
 


Сходни връзки

ЕВРОМОСТОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди