изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:16 EEST
ОБЩИНАТА ЧАКА ПАРИТЕ ОТ ПАЗАРА    
СпортОбщина Добрич няма да подпомага ПФК Добруджа АД с апортиране на обекти, разбра се на вчерашното заседание на ПК по спорт и младежки дейности.

Представителите на комисията се информираха лично от първия зам.-кмет Иван Колев докъде е стигнала продецурата по връщане на обектите от футболното дружество и от кога общината ще започне да прибира парите от пазара. Стана ясно, че се изчаква едномесечният срок, в който областният управител може да спре решението на общинските съветници. Към днешна дата обаче няма индикации в кметството, че губернаторът ще спре решението.
“Кметът Детелина Николова трябва да изкара г-н Величко Найденов от пазара, а пък той нека да ни съди”, каза съветникът Валентин Николов. Марин Джамбазов заяви, че в Добрич футбол ще има едва тогава, когато България стане футболна сила и когато останалите клубове от града не бъдат ощетявани за сметка на футбола. Представителите на комисията се интересуваха докъде е стигнала процедурата за излизане на общината от АД и предприети ли са необходимите действия.
Имало вече идеи с парите от пазара да се подпомагат другите спортни клубове. “С 600-700 хиляди лева годишно всички спортни клубове в града ще бъдат в отлично финансово състояние”, каза още М. Джамбазов. Иван Колев заяви, че в момента се правят консултации как община Добрич да напусне АД. Ясно е само, че ще бъдат наети добри юристи, които така ще си свършат работата, че общината да не претърпи загуби от напускането на дружеството. Стана ясно, че на следващото заседание на общинския съвет ще се реши кой да представлява общината във футболното дружество, докато тя го напусне. Досега това бе Димитър Димитров, но според съветниците той не защитавал интересите на общината. След като кметството обръща гръб на футбола в Добрич, не е ясно дали мажоритарният собственик Величко Найденов ще издържа отбора. Очаква се футболният бос днес да направи изявление и да каже дали ще продължи да инвестира във футбола в Добрич. Ако това не стане, то последната надежда Добруджа да оцелее навръх 85 години от основаването си, е местните бизнесмени да проявят интерес към акциите на Величко Найденов.
Не бе одобрена идеята Владимир Калчев да изготви нова концепция за развитието на спорта. Членовете на ПК по спорт и младежки дейности, заявиха, че засега не е наложително докладната да се разгледа, тъй като в най-скоро време ще има промени в Закона за спорта, а пък и новата стратегия за развитието на спорта трябва да бъде съобразена с европейските стандарти, след като през 2007 година страната ни ще стане пълноправен член на ЕС. “Тогава нова концепция ли ще приемаме и отново ли ще правим промени? Концепцията на Калчев се препокрива с настоящото финансиране на спорта и отдаване на обекти”, бяха коментарите на членовете на комисията.
ПК по спорт и младежки дейности направи предложение до кмета на града Детелина Николова да бъдат отпуснати от по 300 лева по проекта на скаутската организация в Добрич "Да върнем децата сред природата” и за провеждането на международния ден на интензивното ходене, който е през октомври. След 1 юли спортните клубове ще получат своите средства на стойност 19 500 лева. В хазната на комисията към днешна дата остават 1500 лева. Заделени са пари за награждаване на спортистите в края на годината, а наскоро бе финансирана и подготовката на Галин Костадинов за участие на Олимпиадата, който се отблагодари с покриване на норматива. НДТ
 


Сходни връзки

ОБЩИНАТА ЧАКА ПАРИТЕ ОТ ПАЗАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди