изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 19:27 EEST
И ГЕРМАНИЯ НАПУСНА ЕВРО 2004    
Евро 2004Поредният фаворит за титла от европейското първенство, който напусна борбата се казва Германия. Още от самото начало на мача си личеше, че бундестима иска повече победата. Това и се очакваше, като се има предвид, че чехите са си осигурили участие на четвъртфинал.

Въпреки това, първото по-сериозно положение се създаде пред немската врата. В 5-та минута Иржанек създаде разбъркване пред Кан, Курани обаче го блокира добре и вратарят се добра първи до топката.

В следващите минути от мача се видя, че Чехия играе по-добре на терена на Жозе Алваладе в Лисабон и мачът няма да е протоколен за тях.

След 15-та минута немците се поокопитиха и заигра по-организирано, и често се опитваха да надиграват чешките халфове в центъра на терена. Най-активен беше играчът на Байерн Мюнхен Михаел Балак, който пробва няколко удари от далечни разстояния.

Дойде и 21-та минута на мача, когато Балак откри резултата именно след удар извън пеналтерията. След прекрасния изстрел на Михаел, топката се оплете в горния десен ъгъл на вратата на Ярослав Блажек. 1-0 за Германия и надежди за четвъртфинал.

След гола за немците техните противници се опитаха да реагират мигновено и на свой ред пробваха няколко контраатаки. При една такава в 29-та минута, Марек Хайнц си спечели фаул на около 26 метра. Самият той се нагърби с изпълнението на наказателния удар и направи резултата 1-1, след като препарира вратаря на бундестима Оливър Кан.

От тук до края на първото полувреме и двата отбора си служеха повече с излишни нарушения, вместо да се опитват да творят нещо запомнящо се за 40-те хиляди зрители дошли на стадиона в Лисабон.

При едно от нарушенията, Йенс Новотни получи жълт картон, за груб фаул срещу Роман Тице.

Единственото по-сериозно положение дойде в двуминутното продължение дадено от главния съдия на мача Тере Хауге. При разбъркване пред чешката врата Фридрих и Вьорнс последователно отправиха удари към Блажек, но те не стигнаха до него, защото бяха блокирани от чешки защитници.

На почивката и двамата треньори извършиха по една смяна. На мястото на Галашек се появи Хюбшман. А при немците Подолски на мястото на Фрингс.

В началото на второто полувреме отново чехите направиха една светкавична контра по дясното крило. Плашил центрира към наказателното поле на немската врата и Вратислав Локвенц успя да засече топката, но Кан парира неговия удар.

Както към края на първото полувреме, така и в началото на второто, нарушенията бяха доста. Отново имаше играч декориран в жълто. Този път Роман Тице получи картон в 48-та минута.

В 58-та минута се появи в игра и футболистът на английския Ливърпул Милан Барош.

При една атака на немския отбор в 66-та минута, невероятен пропуск направи първо Балак, който тресна гредата с мощен шут, а след като отскочилата топка попадна в непокрития Бернд Шнайдер, той направи по-трудното и вместо да вкара насочи топката право в тялото на спринтиращия обратно към вратата си Блажек.

В 70-та минута, още един от титулярните играчи Карел Поборски се включи в игра на мястото на Плашил.

Германия съвсем осезателно се настани в половината на Чехия. Немците започнаха да редят положение след положение. В 73-та минута се оформи невероятно меле пред Блажек, вратаря спаси последователно три удара на немски играчи. В 74-та минута поредният играч получи жълт картон - Филип Лам. Картонът му беше даден за задържане на откъсващ се чешки футболист.

В 78-та минута се спази старата максима, че като не вкарваш ще ти вкарат и точно това се случи. След безбройните пропуски на Германия, Милан Барош направи страхотен рейд сред немските защитници и направи резултата 2-1. Кан изби първия удар към неговата врата, но при втория Барош на празна врата не сгреши.

Минута след гола Мирослав Клозе влезе на мястото на Хаман.

В последните десет минути Германия беше безпомощна да обърне резултата и по-всичко си личеше, че ще напусне Евро 2004. До края немците си изкараха още един жълт картон на Вьорнс и направиха една смяна, на мястото на Бернд Шнайдер си появи Йенс Йеремис, който не можа да помогне с нищо.

Така чехите спечелиха малко незаслужено на фона на положенията, които изтърваха немците.

ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

И ГЕРМАНИЯ НАПУСНА ЕВРО 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди