изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:18 EET
БЮЛЕТИН НА МВР - 24 ЮНИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. Криминалисти от Второ РПУ разкриха извършителите на нападение над 30-годишен столичанин в ж.к. „Фондови жилища”. Потърпевшият подал жалба в полицията, че преди четири дни, към 22,15 часа двама непознати го нападнали, стреляли по него, а един от нападателите го ударил с дръжката на пистолета по главата. По повод случая е установено, че нападателите са Петър Л./33 г./, неизвестен на полицията, и криминално проявеният Йосиф Ж./29 г./, осъждан. Станало ясно, че Петър е ударил жертвата си със законно притежавания си пистолет. Той е предаден на следствените органи, а съучастникът му се издирва. Материалите по случая са предадени на следствието с мнение за образуване на предварително производство. Изясняват се причините за инцидента.
По сигнал на граждани служители от Трето РПУ заловиха извършител на грабеж. Иво А./ 23 г./, украински гражданин, регистриран за различни престъпления и осъждан, заедно с негов съучастник нападнал столичанин във вход на блок на бул. „К. Величков”. След побой двамата му взели мобилния телефон. Грабителят е в ареста за 24 часа, съучастникът му се издирва.

При опит да напусне страната ни през „зеления„ коридор на КПП Аерогара- София е бил задържан Цветомир С./ 23 г./, известен на полицията. В него са намерени и иззети 10 000 фалшиви евро. След задържане в ареста на Първо РПУ той е предаден на следствието. Служители на Второ РПУ заловиха обявения за общодържавно издирване измамник Румен Н. /60 г./. Той е регистриран за различни престъпления, издирван е за измама на столичанка, от която взел 300 лева с обещание да извърши спешен ремонт на автомобила й. Срещу него е образувано дознание, взета му е марка за неотклонение „парична гаранция”.

Благоевград. Служители на РПУ – Петрич задържаха младеж, в автомобила на който е открито наркотично вещество. Вчера в РПУ е извършена проверка на лек автомобил “Опел Корса”, управляван от Траян Т./22 г./ от Петрич, който е известен на органите на реда с прозвището “Шайбата”. При претърсването на автомобила под бутона за светлините на кормилната уредба е открито хартиено пликче с прахообразно вещество, което при направения тест е реагирало положително на хероин. Иззето количество от наркотика е 1,27 грама, увити грижливо в хартиеното пликче.При претърсването на автомобила младежът се опитал да изхвърли дрогата.Образувано е следствено дело.

Видин. Вчера към 08.00 часа, при полицейска проверка в местността “Калето” в землището на с. Арчар, при извършване незаконно разкопки в античен паметник на културата “Рациария”, са заловени Митко Ц. /21г./ и Цеци В. /45г./, двамата от с. Синаговци. От тях са иззети саморъчно направен металотърсач, кирка и лопата. По случая е образувано следствено дело.

Перник. Вчера, при проведена специализирана полицейска операция от служители на РЗБОП Перник са намерени и иззети незаконно притежавани ловен автомат, преработен газов пистолет, 16 ловни патрони и един боен патрон 7,62 мм. Оръжието и боеприпасите са открити в дома на Йордан Т./55 год./ от с. Дивотино, общ. Перник, криминално проявен.По случая е образувано дознание и работата продължава.

Хасково. Криминалисти вчера разкриха и задържаха Байрямали С./31г /, заподозрян в извършването на убийство на 45-годишния си съселянин от с. Караманци Хикмет Ф. Изяснено е, че между тях е възникнал междуличностен скандал с последвал побой. Двамата извадили ножове, вследствие на което Хикмет е намушкан в областта на сърцето и корема и е починал на път за болницата. Байрямали е с повърхностни порезни и прободни рани и без опасност за живота е настанен в Хирургия на ОРБ-Хасково. По случая е образувано следствено дело.

НСГП. Главен сержант Даниел Д. от РГС Елхово бе уволнен дисциплинарно заради участие в незаконен канал за прехвърляне на хора през границата. На 11 юни при специализирана полицейска операция на служители от НСГП и НСБОП , в района на моста на „Баа дере” на пътя от с. Михалич за с. Щит, е задържана група от осем афганистански граждани. С тях е заловен и българин, водач на групата. По време на разследването е установено, че граничният полицай е помагал за незаконното превеждане на групата през границата от Турция, като е съобщавал на каналджията за разположението на граничните полицейски наряди по границата, както и за времето и мястото на нарядите, които ще бъдат назначавани. Изяснено е, че за периода от ноември 2003 г. до 11 юни т.г. полицаят е съдействал в седем случая на незаконно преминаване на границата, като за всяка преведена група е получавал парично възнаграждение. За подобно тежко нарушение е дисциплинарно уволнен и гл. Сержант от РГС- ГКПП- Аерогара „София” Румен П. Той няколко пъти пропускал в страната издирвани за криминални престъпления и върнати принудително от чужбина български граждани. Те използвали чужда самоличност и с действията си граничният полицай осуетил възможността да им се търси отговорност за престъпното деяние.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 24 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди