изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:55 EEST
ТАЙНСТВЕН КОРАБ ОТКРИХА ВОДОЛАЗИ    
НовиниИма предположение, че това е корабът "Принц", носил много злато и изчезнал в Черно море

Неидентифициран до момента плавателен съд са открили водолази на 78 м дълбочина на 12 мили пред нос Калиакра, съобщи в. "Черно море". Това е станало при експедиция, ръководена от Илия Кръстев от Института по океанология и секретар на Асоциацията за подводни спортове. Корпусът на кораба бил дълъг 63 м. Водолазите успели да се спуснат 6 пъти до него. Те забелязали също, че корабът има 20-метрова мачта, което означава, че е използвал платна. И. Кръстев предполагал, че е строен 1903-1908 г. Има предположения, че това е "Принц", който е носил много злато по време на Кримската война и е изчезнал в Черно море.
От свои източници НДТ научи, че официалната цел на водолазите при тази експедиция е била да изследват влиянието на дълбочината върху човешкото тяло и те се натъкнали на кораба, може би, случайно.
Подводни проучвания започват в понеделник по Северното Черноморие, съобщи за НДТ археологът Пенко Георгиев от Историческия музей в Каварна, който е зам.-научен ръководител на проучването. Основен ръководител е директорът на музея Асен Салкин. Проучванията ще се осъществят със съдействието на леководолазната школа при Военноморския флот във Варна.
 


Сходни връзки

ТАЙНСТВЕН КОРАБ ОТКРИХА ВОДОЛАЗИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди