изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:01 EEST
ПОРТУГАЛИЯ ЕЛИМИНИРА АНГЛИЯ СЛЕД УНИКАЛНА ДРАМА И ДУЗПИ    
Евро 2004Домакинът Португалия елиминира Англия след 2:2 след 120 минути игра и 6:5 след изпълнение на дузпи в уникален по своя развой и драматизъм мач на "Ещадио Луш" пред над 62 000 зрители в португалската столица. Така походът на иберийците към първата за тях европейска титла продължава.


Срещата започна вихрено за англичаните. След много груба грешка на Кощиня, който при едно центриране върна топката с глава назад, тя попадна в Майкъл Оуен и за нападателя не остана нищо друго освен да открие резултата.

Португалците се втурнаха като ожилени да върнат бързо гола. Пропуски направиха Кристияно Роналдо и Нуньо Гомеш, а Маниш пробра от далечно разстояние бдителността на вратаря Дейвид Джеймс.

При една контраатака в 19-та минута Англия можеше да води с 2:0. Пол Скоулс изведе голмайстора Оуен на отлична позиция, но нападателят не можа добре да овладее топката, нанесе все пак прехвърлящ удар, но над гредата на Рикардо.

В 22-та Сол Кембъл бе близо до попадение за своите след центриране на Гари Невил, но топката премина над напречната греда.

В следващите минути португалците отново имаха превъзходство, но така и не можеха да създадат чисто голово положение.

В 25-та минута след центриране на Мигел и рикошет в крак на английски футболист, топката коварно се насочи към Джеймс, но вратарят внимаваше.

Минута по-късно Нуньо Гомеш отправи удар с глава в наказателното поле на Англия, но топката профуча над гредата.

В 30-та минута ново положение за островитяните пропиля Майкъл Оуен. При дълъг пас напред Оуен се озова между двама защитници, губейки равновесие успя да стреля към Рикардо и стражът на домакините със сетни усилия успя да избие в ъглов удар.

До края на първото полувреме двата отбора атакуваха непрестанно, но без да застрашат особено противниковите вратари.

С началото на второто полувреме португалците наложиха териториален превес, като англичаните разчитаха на контраатаки. Домакините обстрелваха вратата на Дейвид Джеймс предимно от средно и далечно разстояние, но стражът на албионците се справаше блестящо със задачата си.

Английската стена капитулира в 83-та минута. Шимао Самброса центрира отляво в наказателното поле на островитяните. Там непокрит беше резервата Елдер Пощига, който с глава прати топката в мрежата - 1:1.

В последната минута от редовното време швейцарският съдия Урс Майер правилно отмени гол на англичаните. Дейвид Бекъм центрира от свободен удар в наказателното поле на Португалия. Майкъл Оуен след удар с глава нацели напречната греда. При добавката Сол Кембъл скочи най-високо и вкара топката във вратата, но преди това Джон Тери с лявата си ръка попречи на вратаря Рикардо да се намеси.

През първото полувреме двата отбора се отчетоха по едно-две мелета пред противниковите врати, но без резултат.

Второто продължение беше истинска драма за привържениците на двата тима. Първо В 110-та минута Руй Коща от центъра на терена стигна пред наказателното поле, стреля от движение. Топката се отби от горната греда и влетя в мрежата зад Дейвид Джеймс - 2:1 за Португалия.

Пет минути по-късно на ход бяха англичаните. Дейвид Бекъм изпълни един ъглов удар. Топката се озова в Джон Тери, който с прецизен пас намери непокрития в малкия пенал Франк Лампард. Халфът на Челси се извърна и от 4-5 метра порази целта.

При лотарията на дузпите Дейвид Бекъм отново пропусна, след като изстреля топката високо над гредата, а пропуск за домакините направи Руй Коща. Точни за Португалия бяха Деко, Шимао Саброса, Кристияно Роналдо и Елдер Пощига. За англичаните вкараха Майкъл Оуен, Франк Лампард, Джон Тери, Оуен Харгрийвс и Ашли Коул.

Седмата дузпа за Англия изпълни Дариус Васел, но Рикардо усети посоката на удара и спаси. При решителната такава именно стражът на домакините застана зад бялата точка и хладнокръвно отбеляза - 6:5 и класиране на Португалия на полуфинала.

ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ПОРТУГАЛИЯ ЕЛИМИНИРА АНГЛИЯ СЛЕД УНИКАЛНА ДРАМА И ДУЗПИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди