изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:48 EEST
"ДОБРУДЖА ПЕЕ И ТАНЦУВА" - 25 ГОДИНИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
КултураДепутатът от НДСВ Антония Първанова откри фолклорният събор “Добруджа пее и танцува”

Депутатът от НДСВ Антония Първанова откри тази сутрин в 9,30 часа фолклорният събор “Добруджа пее и танцува”, който се провежда в местността Славната канара край село Дебрене, Добричко. Съборът се провежда от 1968 г. в местността Славната канара, за която поверието гласи, че под тази нея е заровена златната каляска на хайдут Пейо Буюклията и където и до днес иманяри продължават да търсят каляската.
Съборът се провежда на четири естради и в него участват 1680 участника, заедно с гостите общо около 4000 души присъстват на фолклорния фестивал.
По време на събора ще се представят 38 танцови състава, 84 групи за автентичен фолклор, 14 групи за възпроизвеждане на обичай, 160 индивидуални изпълнители и 20 инструментални състава.
Най-младите участници са 4-годишните Дана Миленова от Бранище и Керанка Коева от Царевец. Най-старата участничка е Радка Калчева, на 83 години, от Владимирово.
Конкурсната част от събора ще продължи до 17,30 часа днес, когато е награждаването, а самият фолклорен празник е три дни.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

"ДОБРУДЖА ПЕЕ И ТАНЦУВА" - 25 ГОДИНИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.66 секунди