изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:31 EEST
В КРАНЕВО СОБСТВЕНИЦИ И НАЕМАТЕЛИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ БАРИЕРИТЕ    
ОбществоДо бой не се стигна само благодарение на бързата намеса на полицията. "Ще изкъртим бариерите. Няма право никой да спира достъпа на туристите до хотелите и ресторантите", протестираха вчера собственици и наематели в Кранево.

Шефът на РПУ-Албена кап. Стефан Йончев, който отговаря за реда и в близкото селище е отишъл на място, за да потуши конфликта.

Две бариери заграждат пътя към централния и северния плаж в Кранево. Те са спуснати още на 24 юни. Пускат се само коли с пропуск. А тези, които нямат, се отклоняват към най-близкия паркинг.

"В селото няма канализация, а те бариери пускат. Ще провалят сезона. Къщите си заложихме. А който е издал заповед, не мисли как туристите ще стигнат до местата, които са резервирали”.

Заповедта за поставянето на бариерите е издадена от кмета на Балчик Красимир Михайлов. Оказа се, че тя трябва да влезе в сила от 28 юни. "Защо са затворили пътя четири дни по-рано?", с нова сила се надигнаха хората. Те решиха да правят сдружение и да обжалват заповедта в общината пред областния управител на Добрич и в прокуратурата. "Ако трябва, ще правим жива верига", заканиха се хотелиерите.

Според кмета на Кранево Георги Раднев поставянето на бариерите по-рано от посочения срок е нещо като репетиция, за да се свикне по-лесно с новия ред. Автомобилите създават хаос и прах, трябва да се ограничи движението, за да не прогоним туристите, обясни кметът.
ТОП/НДТ
 


Сходни връзки

В КРАНЕВО СОБСТВЕНИЦИ И НАЕМАТЕЛИ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ БАРИЕРИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди