изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:39 EEST
ВЕЧЕРЕН ЧАС И ЗА ОРКЕСТРИТЕ ПО МОРЕТО    
ОбществоОркестрите в Балчик няма да могат да свирят по кръчмите след 23 ч. Вечерният час се въвежда с решение на местния парламент, съобщи кметът Красимир Михайлов. Идеята е да се

осигури спокойствие на туристите и жителите на крайморския град, обясниха общинарите.

Същото ограничение бе наложено и миналото лято след лют скандал между ресторантьорите и собствениците на вили в Балчик и Кранево. Останали без оркестри и чалгаджийски изпълнения, заведенията значително намалиха оборотите, а клиентите им избягаха. Затова последваха и анонимни заплахи за бомби в кметството. Очакваме подобна реакция и тази година, но няма да отстъпим от решението си, категорични са общинските съветници.

Екипи на ХЕИ ще работят по цели нощи и ще правят внезапни проверки по кръчмите, закани се шефката на инспекцията д-р Светла Ангелова. Тя припомни, че допустимите децибели за клиентите в дискотеки не трябва да надвишават 85. До момента има само едно засечено нарушение за наднормен шум в заведение в Кранево, каза още д-р Ангелова.

В Каварна заради скандали и побоища още през март затвориха централната дискотека "Бриз". Забраната е наложена със заповед на кмета за 6 месеца. Няма да се поколебая да затворя кръчмите, които нарушават обществения ред, предупреди градоначалникът Цонко Цонев.

 


Сходни връзки

ВЕЧЕРЕН ЧАС И ЗА ОРКЕСТРИТЕ ПО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди