изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:21 EEST
ПОЛЯК СЪС САМОЛЕТ "СИНУС 912" НАПРАВИ ЗА СМЯХ НАТОВСКА БЪЛГАРИЯ    
НовиниСамолет “Синус 912” е прелетял незабелязано над България преди няколко дни, стана ясно след като 2 изтребителя МиГ–29 прихванаха и приземиха на летището в Чита самолета на 44-годишния Матеуш Ленарчич.

Едномоторната машина е навлязла в руското въздушно пространство от Монголия и е отказала да отговаря на всички сигнали за разпознаване. Командващият структурите на ПВО в Читинска област е дал разпореждане нарушителят на руското въздушно пространство да бъде приземен. При разпитите във ФСБ (Федерална служба за сигурност) на Русия, Ленарчич е заявил, че прелитането над Русия било част от запланувано околосветско пътешествие.
Ленарчич е съобщил, че е излетял от Словения на 6 юни и е преминал над Хърватия, Сърбия, Румъния, България, Турция, Грузия, Азербайджан, Туркменистан, Узбекистан, Казахстан, Китай и Монголия.
Според руските власти Ленарчич, който се определя сам като професионален фотограф и авантюрист, занимаващ се отдавна с алпинизъм, парашутизъм и авиация се е опитал отново да се върне в Монголия и да избяга от преследването.
В ГЩ на БА не разполагат с информация за подобен полет над България, заявиха за “Фокус” висши военни от ВВС. Според военните експерти България не разполага с апаратура, която да прихваща летящи обекти с тегло под 500 кг. и летящи под 1000 м. Нужно е да се познава добре теренът, маршрутът, по който ще се лети и машината, с която се извършва полета, коментираха експертите.
“Синус 912” има общо тегло 472 кг и напълно отговаря на изискването да влезе под долната граница на разпознаваемост от нашите радари.”- допълни военният пожелал анонимност.
Според военните Генералният щаб не случайно настоява за разполагането на нови контролни кули на допълнителни 8 точки, които да имат по-голяма чувствителност и да контролират въздушното ни пространство без ограничения.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ПОЛЯК СЪС САМОЛЕТ "СИНУС 912" НАПРАВИ ЗА СМЯХ НАТОВСКА БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди