изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:12 EEST
БУМ НА РАЖДАЕМОСТТА В БЪЛГАРИЯ    
ОбществоБумът в раждаемостта е свидетелство за положителното развитие в обществото ни, заяви Лидия Шулева

През последното тримесечие се отчита ръст 5.3 % на брутния вътрешен продукт, ръст с 30 % на инвестициите, намаляване на безработицата с 12.5 %, отчете вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева в предаването “На четири очи” по НТВ. Но не тези цифри са най-показателни според нея. “За първи път от началото на прехода се наблюдава от началото на 2004 бум в женитби и раждаемост. Аз съм обнадеждена от този факт, защото ако младите хора решават да създадат семейство и да раждат деца, те най-добре чувстват, че страната е стабилна и че има бъдеще за тях и техните деца. Има ясна тенденция – добра, положителна - в развитието на обществото”.
Лидия Шулева цитира и статистически данни от проучване на социологическата агенция АФИС по поръчка на Съюза на частните предприемачи “Възраждане”, според които 31 % от бизнесът в България заявява, че се развива успешно, 42 % срещат известни трудности, но като цяло се развиват успешно, т.е. “ние разполагаме със 73 % доволен бизнес”, обобщи тя. 45.6 % очакват по-добро развитие през следващата година. 44 % одобряват действията на правителството. Изводът, според сочената като един от най-успешните министри в настоящия кабинет е, че “работата на правителството и на НДСВ е в интерес на българския бизнес”.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

БУМ НА РАЖДАЕМОСТТА В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди