изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 23:36 EEST
ХОЛАНДИЯ БИ ДУЗПАТА НА ШВЕЦИЯ    
Евро 2004Холандия е името на следващия полуфиналист на Евро 2004. "Лалетата" се наложиха след дузпи над Швеция. Двата тима проспаха мача в редовното му време за да се развихрят в продълженията, а в крайна сметка да ни направят свидетели на шоуто - изпълнение на дузпи за определяне на крайния победител.

Още от самото начало се разбра, че място за тънки сметки няма да има. И двата тима заиграха открито и с мисъл за атака. Типично в стила си започнаха холандците - с мощни атаки по крилата, а шведите им опонираха с традиционната си здрава и на моменти твърда игра в защита. Скандинавците разчитаха на основното си оръжие - контраатаката и използваха всеки шанс за пробив.

В 10 мин Робен се освободи от защитник и стреля леко по диагонал към вратата и там Исаксон ефектно изби в корнер. Малко по-късно и Зеедорф опита късмета си като стреля от пряк свободен удар, но макар и силен, ударът му на затрудни шведския страж. Последваха по-скоро скучни минути, в които на терена властва силовият футбол. Топката се разиграваше в средата на терена и вратарите не бяха притеснявани.

Едва в 34 мин. Коку прогони скуката от стадиона с удар от около 25 м., който свари несъвсем подготвен Андреас Исаксон. Все пак вратарят изби в корнер, но погрешното заставане в случая можеше да му донесе неприятности.

В 43 мин Йонсон подаде отдясно на Линдерот, той стреля от упор, но Бума се изправи на пътя на топката. Свенсон само след две минути би към ван дер Саар, но холандецът без проблеми я улови.

Без капка съмнение тези 45 минути, на които станаха свидетели зрителите ще попаднат в топ 3 на най-скучните полувремена на този шампионат.

Началото на второто полувреме даде индикации за една по-жива и динамична игра, в която ще видим най-важното във футбола - голови ситуации и голове. Ван Нистелрой не можа да засече добре с глава топка, центрирана от Робен отляво в 46 мин.

В 55 мин меле пред ван дер Саар за малко не донесе гол на сметката на Швеция. Златан Ибрахимович се възползва от грешка на Стам и стреля, но Филип Коку се оказа последна преграда пред вратата.

В 62 мин ван Нистелрой се освободи от защитата, чукна топката към Исаксон, той я изби, но тя рикошира отново в холандския нападател и се насочи опасно към вратата. Холандците се ядосаха, а шведите се зарадваха, когато я видяха да излиза в аут.

Люнгберг показа нещо красиво в 72 мин, когато с гръб към вратата, той триково се освободи и веднага стреля, но топката мина встрани от ван дер Саар.

Швеция имаше шанс и в 80 мин, но след удара на Калстрьом Джони Хейтинга се намеси и изби в корнер. 5 мин по-късно Уилямсон се озова сам срещу ван дер Саар, но се засуети и вратарят се хвърли напред и улови.

В последната минута ван Нистелрой не се възползва от добро центриране на ван Бронкхорст и с глава прати топката над гредата. 0:0 и нови 30 минути мъчение за зрителите.

Началото на първото продължение беше изцяло подчинено на волята на "лалетата", които организираха няколко добри атаки. В една от тях Робен отправи страхотен удар, който Исаксон отрази по възможно най-лошия начин, но негов съотборник изби точно преди Макай да засече топката в мрежата. В 100 мин Зеедорф стреля и Исаксон отби отлично. Атаката на Холандия продължи с центриране отдясно, което отново не бе оползотворено от ван Нистелрой. Секунди преди последния сигнал за продължението Калстрьом от малък ъгъл опита силата на удара си, но топката мина встрани.
В 108 мин Исаксон направи спиращо дъха спасяване след пряк свободен удар, изпълнен от Зеедорф. След секунди Коку можеше да реши мача , но останал сам пред вратаря не можа да насочи добре с глава топката.

Групова грешка на холандската защита в 112 мин позволи на Ларсон от 5 метра да стреля, но топката срещна напречната греда. Бума, Хейтинга и Стам капитулираха пред атаката на Ибрахимович, който не бе завършена добре от Ларсон.

Само след 4 мин отново гредата спаси ван дер Саар. Центриране отляво не бе отбито по най-добрия начин от централните защитници на Холандия и Люнгберг малко зад дузпата отправи силен удар, за негово съжаление - в страничния стълб.

Така се стигна до дузпи. При първата серия от по 5 удара шведи и холандци сгрешиха по веднъж (съответно Ибрахимович и Коку), а още в първите допълнителни изпълнения Олоф Мелберг позволи на ван дер Саар да спаси удара му. В решаващия момент зад топката за Холандия застана Робен и не сбърка. 5:4 за "лалетата" и полуфинал срещу други майстори на елиминацията след дузпи - Португалия.
NETINFO/NDT


 


Сходни връзки

ХОЛАНДИЯ БИ ДУЗПАТА НА ШВЕЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди