изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:30 EET
ПРЕДИ ЧЕХИЯ - ДАНИЯ    
Евро 2004Чехия: Чешките национали замалко не останаха в Лисабон вчера. Те се успаха за ранния чартър до Порто. Наложи се хората от федерацията да хвърлят всички сили, за да разбудят футболистите. Все пак към 10 часа чехите се

качиха в самолета, където успяха да се разсънят с кафето, което им предложиха стюардесите. Мнозина обаче продължаваха да мрънкат, че им се спи.
- Спокойно, ще стигнем скоро - успокояваха ги хората от официалната делегация. Националите се събудиха окончателно на летището в Порто. Оказа се, че те няма с какво да се придвижат до хотел "Шератън". Официалният автобус, с който се движи тимът в Португалия, се счупил по пътя. Осемте полициаи, които посрещнаха отбора в Порто, едва успяха да намерят с какво да извозят чехите. Те обаче останаха без екипировката си, която е в повреденото возило.

- Имаме само личен багаж и анцузите, с които тренираме - разкриха футболистите. За сметка на това те си отспаха царски. Веднага след като се настаниха в хотела, футболистите изпопадаха по леглата и не си показаха носа извън стаите до началото на официалната тренировка. Треньорът Карел Брюкнер пък разпореди да не се допускат външни лица в "Шератън". Феновете и журналистите напразно обикаляха пред входа на хотела.

Христо Стоичков: Според мен чехите са претендент №1 за спечелването на турнира. Тяхната игра е проста и ефективна. Не знам защо всички чак сега се сетиха за тях. Те играят силен футбол много отдавна. България и Русия отпаднаха, макар че залагах много надежди на тях. Латвия не игра лошо, но нямаше как да продължи. Чехите остават единственият тим, за който да стискам палци. Те изхвърлиха германците, също както направихме и ние през 1994 г. Те се измъчиха, но обърнаха Латвия, после играха страхотен нападателен футбол срещу Холандия. А успехът срещу немците дойде с отбор, съставен предимно от резерви. Това показва колко гладен за успехи е този отбор. Нищо не може да се спечели с мисленето на мултимилионерите, каквито има в изобилие в повечето отбори. А чехите имат нагласа на победители. Те трябва да спечелят този турнир.

Дания: Датският селекционер Мортен Олсен има огромни проблеми с нападението преди мача с Чехия тази вечер. Титулярният таран Ебе Санд има травма и почти сигурно пропуска срещата. С контузии са още крилата Мартин Йоргенсен и Денис Ромедал. Двамата остават под въпрос до последния момент. Те не тренираха с останалите футболисти в деня преди срещата. Мачa пропуска и защитникът Никлас Йенсен, който получи тежка травма в двубоя с Швеция и няма да играе до края на първенството.

- Срещу Чехия ще е много трудно, но ние не сме загубили вяра - заяви Ромедал. - Всички в отбора искаме да играем поне на полуфинал и сме се настроили за победа. Който мисли, че ще се дадем без бой, ще остане много изненадан.

Четвъртфиналът между Дания и Чехия тази вечер в Порто може да е последният мач за "Хумел" като технически спонсор на Червения динамит, пише вестник "Берлингске тиденте". Фирмата за спортна екипировка е на път да се раздели с отбора. Причина за това е исканата от местната федерация сума, срещу която националният тим носи екипи "Хумел".

Това е вторият спонсор, който напуска отбора на Евро 2004. Преди седмица фирмата за млечни продукти "Ариа" официално обяви, че прекратява договора си с Дания след 15-годишно сътрудничество. "Хумел" пък е спонсор на Червения динамит от 1979 г. Очаква се датчаните да подпишат договор с "Адидас" след европейското.

Чехия vs. Дания: Отборът на Карел Брюкнер има минимално предимство пред Дания

Чехия показва може би най-красивия футбол на Евро 2004 досега. Датчаните също не са никак лоши. Двата отбора излизат един срещу друг в последния четвъртфинал днес. Чешкият вестник "Хало новини" направи анализ по линии на двата отбора, като им даде оценки по петобалната система.

ВРАТАРИ

ЧЕХИЯ. Стражът на Чехия Петер Чех показа, че е един от най-добрите на това първенство, макар че все още е много млад. Показа, че има невероятен рефлекс при удари отдалеч, като отрази половин дузина подобни в мача срещу Холандия. Добре се справя и с центриранията и излизанията извън полето.
Оценка 4

ДАНИЯ. Томас Сьоренсен отдавна е в европейския елит на вратарите. В Дания често го оприличават на новия Шмайхел. Като изключим гола на шведа Йонсон в последния мач, той се представя страхотно до момента. Другият допуснат от него гол бе дузпата на Хенрик Ларсон в същия двубой.
Оценка 4

ЗАЩИТА

ЧЕХИЯ. Това е може би единственото звено от чешкия отбор, което досега не се представя чак толкова убедително на Евро 2004. И в трите мача досета защитата позволи на противника да поведе в резултата. Това не е добър атестат за футболисти като Иржинек и Янкуловски, които играят в родината на катеначото Италия. Все пак защитата не изглежда толкова трагична.
Оценка 3

ДАНИЯ. Защитата е най-силното звено на датчаните. Там играят непробиваемите Лаурсен, Хелвег и Хенриксен. Проблем за селекционера Олсен е контузията на Никлас Йенсен. Благодарение на отличната игра на отбраната Червения динамит не пусна гол в 2 от трите си мача.
Оценка 4

ХАЛФОВА ЛИНИЯ

ЧЕХИЯ. Тук е голямата сила на Чехия. Притежаваме халфова линия, която може да стресне дори и световния шампион Бразилия. Младата надежда Росицки е подкрепян от ветераните Недвед и Поборски, които бяха сред героите от Евро 1996. Тримата, освен че са способни да направят от всяка ситуация голово положение, сами бележат много често.
Оценка 5

ДАНИЯ. Халфовата линия на Дания също е забележителна. Най-опасни са крилата Ромедал, Гронкяр и Йоргенсен. В средата Томас Гравесен е моторът на датчаните. Той може да възпламени Червения динамит само с едно докосване до топката.
Оценка 4

НАПАДЕНИЕ

ЧЕХИЯ. Треньорът Карел Брюкнер е намерил оптималния вариант - гигантът Колер се допълва отлично от бързоногия и техничен Барош. Не случайно Мартин Лаурсен се страхува толкова от Колер. В борбата за високи топки няма кой да спре 202-сантиметровия таран. Барош пък показа, че заслужава по-добър отбор от Ливърпул. С трите си гола досега той има голям шанс да стане и голмайстор на първенството.
Оценка 5

ДАНИЯ. Единственият чист нападател на датчаните след контузията на Санд ще е Йон Дал Томасон. Може да е сам, но името му е достатъчно, за да стряска сънищата на повечето защитници в Европа. Освен че има 3 гола от началото на турнира, Томасон е шампион на Италия за миналия сезон и носител на КЕШ и Купата на УЕФА в предишните 2 години.
Оценка 4

Общо
Чехия - 17
Дания - 16

ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ПРЕДИ ЧЕХИЯ - ДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди