изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:49 EEST
ДРАМАТИЧНА ПОБЕДА ЗА БЪЛГАРИЯ В ЯПОНИЯ    
СпортВолейбол: България излезе на второ място в група “B” след 3:2 срещу Япония



България победи Япония с 3:2 (15, 18, -21, -22, 10) при второто си гостуване на азиатската страна в мач от Световната лига. Драматичният успех е много ценен за нашия тим. Вчера в първата среща на японска земя спечелихме далеч по-лесно с 3:1. Победата днес е пета от осем мача за нашия тим в групата и ни изкачва на второ място в класирането. Сега на отборът на Брунко Илиев му предстоят две домакински срещи на лидера в групата Полша на 2 и 3 юли (петък и събота следващата седмица) и две домакинства на аутсайдера в групата Япония (на 10 и 11 юли). При пълен актив от четири победи в предстоящите срещи българите ще завършат на първо място в групата и ще се класират за финалната фаза в Рим, Италия. В другите срещи от нашата група “B” вчера Полша победи Франция като гост с 3:2, а ден по-рано французите постигнаха краен успех с 3:2.
Българският национален отбор стартира отлично мача. Отборът на Брунко Илиев спечели убедително първия гейм в срещата. До десетата точка мачът вървеше равностойно, но тогава българите направиха няколко сполучливи блокади и японците се пречупиха. Геймът бе спечелен с 25:15. Втората част също бе спечелена от нашия тим без особени затруднения. В самото начало успешна серия на Владо Николов от сервиз и три негови аса направиха резултата 10:5, което предреши победителя в тази част. До края българите играха спокойно и увеличиха преднината, като в края на гейма на игрището влезе втория разпределител Андрей Жеков. Нашият тим взе гейма с 25:18.
Япония се върна в мача, след като спечели третия. След като поведе с 2:0 отборът на Брунко Илиев се отпусна и подходи не достатъчно концентрирано към третата част. Японците водеха през целия гейм и го спечелиха с 25:21. Домакините победиха и в четвъртия гейм изравниха мача 2:2. Българите започна равностойно тази част, но в средата й домакините направиха серия от шест поредни точки. Нашият тим не успя да компенсира разликата до края на гейма и загуби с 22:25. В тайбрека България започна крайно концентрирано и го спечели с 15:10.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ДРАМАТИЧНА ПОБЕДА ЗА БЪЛГАРИЯ В ЯПОНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди