изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 20:06 EEST
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ВИЦЕПРЕМИЕРА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ ДА ЗАКРИЕ ЖЕЛЕЗОПЪТНА ГАРА - ГРАД ДОБРИЧ    
Коментари Благодарим ти, партийо НДСВ, и на теб, партийо ДПС, че от снощи ни спряхте бързия влак "Албена" и ни пуснахте на воля и без цървули към Европейския съюз!
Българската държава процъфтява!
Социализмът на Тодор Живков да яде ряпа, задето построи нова жп гара в Добрич и задето пусна бърз влак от София до Кардам, наречен на името на любимия му курорт и любимата му героиня от творчеството на Йордан Йовков - Албена.


Вицепремиерът Николай Василев реши да научи пътниците от все още българска Добруджа и да изтрие тъжните им спомени как са се мъчили да пътуват спокойно от Кардам, Генерал Тошево и Добрич, все още български градове, до вдъхновяващата ни с управленците си и демократичните стрелби на месо из ресторантите грижовна столица на България - София. Бог да благослови изтрепаните на другия свят да станат депутати от НДСВ и ДПС.

Защо му е на добруджанеца жп гара? Да му тракат влаковете ли? Да изпраща с по-евтини билети студенти, ученици, войници, пенсионери из страната и чужбина? Да си спомня как е имало влак до Констанца? Как на гарата в Добрич са слизали туристи от Германия, Полша, Съветския съюз?... Как един след друг излизаха от България претъпкани влакове с хранителни стоки, с машини, с мебели?... Как влизаха композиции с въглища, дървен материал, торове, машини? Да минават и да стряскат дрямката на онази му работа на вицепремиера Ники Василев, за която Негово Му Величество си мисли, че и тя е икономика?

Не ни трябва на нас в Добрич жп гара. Камо ли две. Не ни трябват дори релси. Даже всички жп гари в Добруджа не ни трябват. Току виж руснаците дошли с танкове по линиите. Или пък румънците. Че на добруджанци ни взеха летището. Взеха ни заводите. Взеха ни и земята. Почивните станции. Болниците. Аптеките. Плажовете. Мангана. Петрола. Въглищата. Електропроводите. Животните. Научните институти. Житото... Защо са ни гари и линии?

България цъфти. И не достигат пари за мерцедесите в Депутатското събрание. Не достигат пари да се вдигат заплатите на бюрократите. Не достигат пари за посланици. За консули. За правителствени самолети. За евтини кюфтета и платена любов. За яхти и мисии до Острови Зелени нос. Не ни достигат пари да пълним хазните на чуждите банки и застрахователни агенции. Не ни достигат пари за изплатим заемите, които окрадоха същите тези, които ги взеха. Вицето Ники Василев трябва да пести. Трябва да икономисва пари, за да можем да си връщаме по-рано, отколкото сме се договорили, заемите, защото може утре същото това Ники да не е вече вицепремиер и министър, заедно с цялата глутница добермани.

Ние, добруджанци, трябва да помогнем на държавата, като седнем на задниците си и станем крепостни българи. Тогава ще съкратим гараджиите, дори няма да ни идват инспектори от София и да ни ядат рибата в шабленския и дуранкулашкия гьол. Релсите ще продадат на вторични суровини, а с тях Николай Василев ще си направи малко скромно хотелче в Слънчев бряг или на Златните пясъци. С чакъла ще проправи път до вилите си. Ще има и за колегите му. Семафорите ще изпратим за светофари в София. Кабелите ще дарим на ромите по програмата "От кражба към заетост". Траверсите ще изпратим за Турция, там строят нови железни пътища. А по линията ще сеем царевица, ще отглеждаме диви прасета и ще каним милионерите на ловен туризъм.

Когато добруджанецът види, че България вече прецъфтява, ще си каже: Едно време, през румънско, румънският крал започнал да строи железница, която да свързва Добруджа с Констанца и Букурещ. Прав е бил човекът. За какъв дявол Хитлер и Сталин са го спрели и са ни подарили на Цар Борис? Те не са ли знаели, че един ден ще възмъжее синът му Симеон, добруджанци с опиянение ще гласуват за него и той ще им стори добро. Ще им отреже пъпа от София и ще ги върне на Румъния. Защото те и без него ще се върнат, тъй като Бог, Цар, Президент, Депутат са високо, а София е далеко.

Добруджанци, нека благодарим на царя-премиер Симеон Сакскобургготски за любимеца му от Варна Николай Василев, нека благодарим на добруджанското лоби от ДПС-НДСВ депутати, че спряха бързия влак "Албена". Закъде сме се забързали? За Европейския съюз? Че там возят хората с влакове и на по-ниски цени, а не както тук - с кочини. Вземи си кочините, Царю, вкарай Николай Василев и другите в тях и ни остави сами да се оправяме пеш по пътя към столицата. Която си изберем. На идващите парламентарни избори ще си спомним с умиление за грижовността на вицепремиера и транспортен министър Николай Василев така, че повече и да не става дума за него!

Ега ти демокрацията, едно човече, което след като слезе от властта и ще изчезне от България, да решава проблемите на тези, които ще изплащат десетилетия некадърните му решения!

Аз - Димитър Дуков и хиляди още като мен, които не искат Добруджа да бъде глуха провинция за една столица, която вече си няма и държава

 


Сходни връзки

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ВИЦЕПРЕМИЕРА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ ДА ЗАКРИЕ ЖЕЛЕЗОПЪТНА ГАРА - ГРАД ДОБРИЧ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДО ВИЦЕПРЕМИЕРА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ ДА ЗАКРИЕ ЖЕЛЕЗОПЪТНА ГАРА - ГРАД ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2004-06-28 @ 15:18 EEST
Ami to na tqh im idva na uma za Dobrudja samo sled
jetva.Da si vzemat jitoto,carevicata i slyn4ogleda.
Da obqvim Dobrudja za avtonomiq.Da gi vidim togava tiq
bliudolizci

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди