изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-12-05 @ 02:28 EET
* IV ММФ "ФОЛКЛОР БЕЗ ГРАНИЦИ"    
КултураДОБРИЧ Е ЦЕНТЪР ЗА ИЗДИРВАНЕ И ПОДПОМАГАНЕ НА МЛАДИ ТАЛАНТИ

заяви председателят на журито на фолклорния фестивал проф. Милчо Василев


"Добрич е център за издирване и подпомагане на млади таланти... Участниците разбраха, че за да се явиш на този конкурс, трябва да носиш голяма любов към българския фолклор, но и да си много добре професионално подготвен" - това заяви на пресконференция в петък председателят на журито на четвъртото издание на Международния младежки фестивал-конкурс "Фолклор без граници" Милчо Василев - професор по ръководство на народни оркестри в Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Официално откриване се състоя вечерта в зала "Добрич". Фестивалът се провежда в Добрич и Албена.
Членове на журито на фестивала са проф. Александър Дмитриев от Русия /баянист, преподавател в Средна специална школа при Санкт Петербургската държавна консерватория "Николай Римски Корсаков"/, Бошко Тренески от Македония /мениджър и композитор/, Георги Андреев /композитор, главен диригент на Държавен ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев"/, Дафинка Дамянова /солистка на ансамбъл "Мистерията на българските гласове"/, проф. Петър Ангелов /зам.-декан на факултета "Хуманитарни науки и изкуства" във ВСУ "Черноризец Храбър"/, Петър Крумов /композитр, член на СБК/, Румяна Цинцарска /етномузиколог, селекционер и популяризатор на българския фолклор/.
"Ние имаме този конкурс като свой и го обичаме... Той е уникален по своя характер и съдържание, защото включва всички жанрове на фолклорното музикално и танцово изкуство... Това е конкурс на младостта" - подчерта проф. П. Ангелов.
В концерта за откриването на фестивала участваха лауреати от предишните издания, ПФА "Добруджа" и студията към него с ръководител Стоян Господинов. Във фолклорния форум участват 356 състави и индивидуални изпълнители от Българияа, Русия, Македония, Татарстан, Башкортостан, Адигея.
Конкурсната програма днес ще започне в 15 ч. в зала "Добрич". За утре е предвидена презентация на книгата на Елена Божкова "С пулса на "Мистерията на българските гласове" от 16.30 ч. в огледалната зала на драматичния театър "Йордан Йовков". От 18 ч. в голямата зала на театъра е концертът на журито.
 


Сходни връзки

* IV ММФ "ФОЛКЛОР БЕЗ ГРАНИЦИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди