изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:31 EEST
РУМЕН КОЛЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО БОРБА    
СпортДимо Минков стана шампион в Пловдив в категория до 100 кг и може да бъде вторият състезател на “Добруджански юнак” на европейско

Румен Колев със сигурност ще участва на европейското първенство по борба за юноши във Варна, което започва на 1 юли.
Добричлията, който в момента се състезава за “Левски”, трябваше да се пребори за мястото в категория до 55 кг в националния отбор със своя съотборник Атанас Русинов. Националният селекционер противопостави двамата в три схватки, като борецът, спечелил две победи, заема мястото в представителния тим за шампионата на Европа. Това стори Румен Колев, който в първата схватка между двамата се наложи с 4:0 точки, а след това затвърди превъзходството си, след като надви с 3:1 Атанас Русинов. Двете победи стопроцентово гарантираха мястото на добричлията в националния тим в категория до 55 кг.
Вчера стана известно, че още един възпитаник на “Добруджански юнак” може да участва на европейско първенство. Това е Димо Минков, който триумфира в категория до 100 кг на републиканското лично и отборно първенство за кадети до 17 години, което се проведе в Пловдив. Добруджанецът бе безкомпромисен, постигна пет победи и не допусна да му вземат нито една техническа точка. Това е втора негова титла, след като веднъж стана шампион и при момчетата.
На Димо Минков сега му предстои преборване с Илия Русев от Сливен. Ако добричлията се наложи, ще представя страната ни на европейското първенство по борба за кадети в Истанбул от 11 до 14 август. На шампионата в Града на тепетата участваха над 240 състезатели. В кат. до 85 кг Иван Калев завърши седми.
 


Сходни връзки

РУМЕН КОЛЕВ ЩЕ ПРЕДСТАВЯ БЪЛГАРИЯ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО БОРБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди