изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:51 EEST
ГРЕШКА НА РЕФЕРИТЕ ПОПРЕЧИ НА СВЕТЛИН МАРИНОВ ДА СТАНЕ ШАМПИОН    
СпортЗлатен, сребърен и бронзов медал спечелиха състезателите на спортен клуб “Добруджа” от държавния личен шампионат по вдигане на тежести, проведен в Хасково. В категория до 56 кг при мъжете Светлин Маринов спечели сребърния медал, след като вдигна 102 кг в изхвърлянето и 127,5 кг в изтласкването. С това той покри майсторска норма и заслужи мястото си в националния отбор - от 1 юли възпитаникът на Стефан Цончев и Тодор Кирчев ще бъде на подготвителен лагер в Сливен с избраниците на държавния селекционер, които ще се готвят за европейското първенство за кадети /до 17 год./ в Норвегия.

Междувременно стана известно, че техническа грешка на съдиите е попречила на Св. Маринов да се окичи със златния медал в своята категория. Шампионската титла за “Добруджа” спечели Севдалин Маринов в кат. до 62,5 кг при юношите старша възраст с 235 кг в двубоя - 105 кг в изхвърлянето и 130 кг в изтласкването. С този си успех Севдалин направи заявка за участие в европейското първенство за юноши, което ще се проведе през септември в Бургас. Третия медал за добричкия клуб спечели Айдън Демирев в кат до 40 кг при 14-годишните. В тази възрастова група Митко Петров /45 кг/ и Юндер /35 кг/ се наредиха на четвърто място. Успешен дебют в държавно първенство направи Александрина Петкова - четвърто място при 53-килограмовите. Малко не достигна и на Калоян Кузманов да бъде сред медалистите. В кат. +105 кг той вдигна 130 кг в изхвърлянето и 162,5 кг в изтласкването , а това го нареди също на четвърта позиция.



 


Сходни връзки

ГРЕШКА НА РЕФЕРИТЕ ПОПРЕЧИ НА СВЕТЛИН МАРИНОВ ДА СТАНЕ ШАМПИОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди