изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:23 EEST
РЕКОРДЕН БРОЙ КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ ЗА ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ    
Образование1453 кандидат-студенти се явиха на последния предварителен изпит в Шуменския университет

Рекорден брой кандидат-студенти положиха изпити на 27 юни 2004 г. в ШУ “Епископ Константин Преславски”. Кампанията за предварителни приемни изпити се провежда в ШУ за трета поредна година, но за първи път е регистриран толкова висок интерес към възможността кандидат-студентите да положат изпит преди редовните дати през м. юли. Най-много кандидати са се явили на тест по история – 359 души, а 298 са положили тест по български език и литература. 204 са решавали тест по география, а 152 са писали тема по математика. Най-малко на брой са били кандидат-студентите, положили тест по физика – 4 души, по химия – 9 души и по френски език – 9 души. 11 кандидат-студенти са писали по темата “Превъплъщенията на бай Ганьо” на изпита по български език и литература, а 12 души - по темата “Съединението на Княжество България с Източна Румелия (1885-1886 г.) на изпита по история. 39 са били кандидат-студентите, писали тема по икономика – “Несъвършената конкуренция. Чист монопол. Антимонополно регулиране”, а 12 са били кандидатите за темата по география – “География на населението на България”.
Резултатите от проведените изпити ще бъдат изнесени до края на седмицата, като кандидат-студентите могат сами да проверят оценките си на кандидатстудентския сайт на Шуменския университет http://ksk.shu-bg.net.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

РЕКОРДЕН БРОЙ КАНДИДАТ-СТУДЕНТИ ЗА ШУМЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди