изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 01:31 EEST
ДО ЕДНА СЕДМИЦА ИЗПРАВЯТ ПРЕД ИРАКСКИ СЪД СААДАМ ХЮСЕИН    
СпортС официалното предаване на управлението на властта в Ирак в ръцете на новоизбраното правителство Саддам Хюсеин и неговите сподвижници преминават под иракска юрисдикция, съобщи катарската телевизия Ал Джазира, като

се позовава на бригаден генерал Марк Кимит. Той е потвърдил, че Саддам Хюсеин ще бъде изправен пред иракски съд в рамките на една седмица. Той е подчертал, че бившият президент и останалите от неговото обкръжение ще останат в затвор на американските сили в Ирак.
Още преди половин година беше сформиран специален трибунал, който да съди Саддам Хюсеин и останалите бивши управляващи, обвинени в различни престъпления. Пред ВВС министър-председателят на Ирак Ияд Алауи заяви, че той би подкрепил смъртно наказание за престъпленията извършени от бившия ираски лидер.
Саддам Хюсеин беше арестуван на 13 декември 2003 година в родния си град Тикрит, след като се укриваше 8 месеца от коалиционните сили.

ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ДО ЕДНА СЕДМИЦА ИЗПРАВЯТ ПРЕД ИРАКСКИ СЪД СААДАМ ХЮСЕИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди