изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:24 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 28 ЮНИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. Автопатрул на Пето РПУ залови криминално проявения Стоян В./26 г./, осъждан, жител на столичния кв. „Левски”. Вечерта той предизвикал скандал пред заведение на ул. „Бесарабия” и нанесъл порезни рани по лицето и ръката на 23-годишен софиянец. Стоян е задържан за 24 часа в ареста, срещу него е образувано бързо полицейско производство по чл. 408Б от НПК, взета му е мярка за неотклонение „подписка”.
16-годишен младеж бе нападнат и бит в района на „Захарна фабрика” от двама негови връстници, които насила му отнели сребърни пръстени и ланец. След подадена жалба от пострадалия в Трето РПУ, при проведените бързи заградителни действия полицаите заловили нападателите – Трайко Г./22 г./, регистриран за различни престъпления, осъждан, и неговия съучастник Рафаел М./19 г./, също регистриран от полицията. С прокурорско разпореждане те са задържани в следствения арест за 72 часа. При друг случай в ж.к.”Младост-1” маскиран с пистолет нападнал 15-годишно момче до кооперация и му отнел мобилен телефон и златни накити. Криминалисти от Седмо РПУ разкриха и заловиха 18-годишния криминално проявен Йордан П., от когото е иззет газов пистолет „Рек”, с който вероятно е извършено нападението. Йордан е задържан за 24 часа в полицейския арест, преписката по случая е докладвана на следствените органи.
При извършване на полицейска проверка в Борисовата градина служители на Първо РПУ заловиха непълнолетните С.Й./17 г./ и А. К. /16 г./, у които са намерени и иззети пликове с канабис. Двамата непълнолетни са задържани за 24 часа в ареста, след което са предадени на следствените органи. При друга проверка на бул. „Витоша” патрул на Първо РПУ задържа известния на полицията Милен Г./19 г./, у когото са намерени три пакетчета с амфетамин. И той е предаден на следствените органи.
Вчера около 15.40 часа 59-годишен столичанин, регистриран за наркотици, е нападнат от трима в столичния кв. „Гоце Делчев”. Той успял да избяга от нападателите си и веднага позвънил в полицията. През това време автомобилът му „Фолксваген Голф”, паркиран край 73-то училище, е запален и изгорял напълно. Във връзка със случая в Четвърто РПУ са отведени трима, сред които и Милен М./26 г./. Работата по умишления палеж продължава.

Велико Търново. Около 2.15 часа тази нощ в РПУ в града е получен сигнал за избухнало взривно устройство на ул. „Краков”13. Няма пострадали. Пристигналата незабавно следствено-оперативна група установява, че взривът е бил поставен пред гаражни клетки в междублоковото пространство. В момента на инцидента повечето гаражи са били празни, предстои да бъде изяснено кои а собствениците им. От взрива са нанесени материални щети- повредени са две врати на съседни помещения, счупени са стъклата на прозорците на близкия блок. Екип на ДОТИ- МВР извършва оглед на мястото на произшествието. Предстои експертиза на вида и количеството на взривното устройство.

Пловдив. 19-годишен пловдивчанин е настанен вчера спешно в болница с прободна рана в гърдите.По първоначални данни около 2.30 часа на бул.”Христо Ботев” непосредствено до дискотека “Неолит” в Пловдив, двама младежи и една девойка се опитали да ограбят пострадалия Галин А., като единият от нападателите му нанесъл удар с нож в областта на гърдите. Във връзка с инцидента в ареста на Второ РПУ са задържани за 24 часа пловдивчаните Димитър Й./20г./ и Иван Г./24 г./. По случая е образувано следствено дело. И друг жител на Пловдив е задържан вчера. 28-годишният Георги С. ще остане за 24 часа в ареста на Шесто РПУ като заподозрян в извършване на опит за убийство. По първоначални данни около час след полунощ на ул.”Храбрец” възникнал спор. Разправията между двете почерпени компании бързо прераснала в скандал. В свадата Георги С. ранил с нож по-младия Мишел Х./21/ от Пловдив. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Около 1:30 часа вчера в Пазарджик е възникнал пожар в автокъща на ул. „Ст.Стамболов». Лумналият огън бързо е обхванал паркираните автомобили. Напълно са изгорели две леки коли – «Сеат Кордоба» и «Опел Астра», частично е обгорял «Фолксваген Пасат». Автомобилите са били без регистрация и не са застраховани. Предстои уточняване на щетите. Криминалисти ще уточняват причините за възникналия пожар. По случая е образувано следсствено дело.

ПТП. Около 16 часа вчера на пътя между ямболските села Веселиново и Зимница, община Тунджа, е възникнала пътна злополука. При инцидента лека кола “Застава” с ямболска регистрация, управлявана от Дамян Г. /20 г/. от тунджанското с. Могила се блъснал в крайпътен метален стълб. В колата пътували още трима младежи. Веднага след инцидента всички са отведени в ямболската болница с различни контузии. Возещият се на предната седалка Сава М. /20 г./ от с. Козарево е приет в най-тежко състояние и около 22,30 ч. снощи починал. Водачът е със счупен крак. Двамата возещи се на задната седалка Красимир М. /20 г./ от Болярово и Диян И. /24 г./ от Ямбол са с по-леки контузни рани. Причините за злополуката в процес на изясняване. По случая е образувано следствено дело.
Четиригодишно момиченце загина на място при катастрофа на ул.”Околчица” в старозагорския кв. „Лозенец„. Злополуката станала вчера вечерта, около 19.30 часа, когато 40-годишният шофьор на „Москвич” /със старозагорска регистрация/ по неизяснени засега причини удря движещите се по улицата пешеходци. От удара детето умира на място, а майка му (28г.) и братчето му (2 г.) са настанени в болницата с травми, без опасност за живота. Водачът на автомобила е задържан и му е взета кръвна проба. РПУ – Ст. Загора продължава работата за изясняване на причините за инцидента.
Снощи петнадесет минути преди полунощ в пазарджишкото с. Пищигово 42-годишен моторист от гр. Съединение преминал през необезопасена шахта с 350-кубиковия си мотор „Ява”. След „прелетял” над опасното място, мотористът паднал от мотоциклета и починал на място от удара. Продължава работата за изясняване на причините за инцидента.
Още двама мъже загинаха при изключително тежка катастрофа край Симитли. Вчера,около 17.30 часа на пътя между с.Железница и гр.Симитли, на около два километра преди града,” Ауди 80”, шофирано от 31-годишен жител на града, се сблъскал с насрещно движещ се лек таксиметров автомобил “Опел Вектра”, управляван от Стоян Ц. / 24 г./ от Благоевград. В резултат на удара а “Ауди”- то излиза от пътното платно, и след преобръщане, пада в 30- метров скат. От удара са починали на място водачът на “Ауди”- то и Стоян К./на 55 г./, а возещите се в автомобила две жени – на 53 и 31 години са настанени в болница с травми, но без опасност за живота. В автомобила са пътували и две момчета- близнаци на 5 години, които не са пострадали. Образуваното следствено дело ще изясни причините за тежкия инцидент.
mvr/ndt
 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 28 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди