изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 01:16 EET
ОЧАКВАМЕ ДОБРО ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО СВОБОДНА БОРБА    
СпортОбщо 251 състезатели от 28 страни ще участват в европейското първенство по борба свободен стил за юноши и девойки, което ще се проведе във Варна от 1-4 юли.

Както вече ви информирахме, сред тях ще бъде и добричлията Румен Колев, който се състезава в категория до 55 кг.
Шампионатът ще бъде открит официално от кмета на морската столица Кирил Йорданов. При девойките ще участват 108 момичета от 21 страни, а при юношите - 143 състезатели от 28 страни.
Главен съдия на европейското ще е шефът на съдийската колегия за Европа Алдо Алванезе (Италия).
Успоредно с първенството, в курорта Албена ще се проведе съдийски семинар за рефери екстрена категория. Президентът на ФИЛА Рафаел Мартинети няма да присъства на шампионата, но ще пристигне в Албена за следващото европейско първенство, което е за кадети и кадетки.
Най-голямата надежда на България за добро представяне е Максим Петров (категория до 50 кг), който е медалист от миналогодишното световно първенство в Турция. Вицевропейска титла има Мирослав Гешев (84). Двамата са кандидати за титла и на първенството във Варна. За съжаление, титулярът в категория до 66 кг Михаил Ганев претърпя операция от кръстни връзки и отпадна от първенството. "Това е наследникът на Бързаков", заяви старши-треньорът на националния отбор Кольо Минчев. "Това са състезатели, които ще готвим за следващата олимпиада. Всички са потенциални медалисти", допълни наставникът.
Повечето от девойките ни правят дебют на голямо първенство. Елина Васева (63 кг) е вицеевропейска шампионка за кадетки от миналата година, а Мая Христова (67 кг) е втора в света при девойките. Титулярката в кат. 51 кг Недка Димитрова е с контузия и пропуска шампионата, но тя ще бъде във Варна. "Надявам се на поне 1-2 медал. Силите в този спорт са от Русия, Украйна, Полша и Германия. За съжаление, трудно ще бъде на Анета Росанова, която ще трябва да сваля близо 9 кг", заяви наставникът на националния девически тим Огнян Николов.
Съставът на България:
ЮНОШИ:
50 кг Максим Петров
55 кг Румен Колев - Добрич
60 кг Кирил Кличуров
66 кг Красимир Младенов
74 кг Иван Зеливерски
84 кг Мирослав Гешев
96 кг Ариф Васви
120 кг Николай Попов
ДЕВОЙКИ:
44 кг Валя Димитрова
48 кг Деница Семкова
51 кг Цветанка Алексова
55 кг Радмила Усеиновска
59 кг Теодора Димитрова
63 кг Елина Васева
67 кг Мая Христова
72 кг Стойка Карчева

 


Сходни връзки

ОЧАКВАМЕ ДОБРО ДОБРИЧКО УЧАСТИЕ НА ЕВРОПЕЙСКОТО ПО СВОБОДНА БОРБА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди