изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:07 EEST
ИЗГРАЖДАТ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР КЪМ МБАЛ В ТЕРВЕЛ    
ЗдравеПредстои изграждането на Медицински център към Многопрофилната болница за активно лечение в Тервел, съобщи за НДТ председателят на Общинския съвет Исмет Абил.

Решение за това трябва да бъде взето на предстоящата сесия на ОбС, която ще се проведе на 7 април.
Според И. Абил, Медицинският център е необходим заради предстоящата акредитация на болницата. Както вестникът ни писа, МБАЛ в Тервел бе една от четирите болници в страната, която през м.г. получи оценка 0 при акредитацията. Един от основните проблеми бе, че здравното заведение не разполага с нужните лекари-специалисти. За да привлече такива, ръководството на общината е решило да им осигури допълнителна заетост в Медицинския център, освен в болницата. Заради предстоящата акредитация ще бъдат направени промени и в самата МБАЛ. Предстои да бъдат обединени хирургическо и АГ-отделение и да бъде разкрито неврологично. Според И. Абил, проблемът с нужните специалисти е почти решен, търси се само невролог. Според изискванията в Медицинския център ще работят мининум трима лекари-специалисти. Вече имало заявен интерес от шест-седем медици. В зависимост от техните специалности, ще бъдат разкрити и различните кабинети в центъра.
Информация относно проведена проверка на отдел "Просвета" в детските градини и училищата в община Тервел ще бъде разгледана на сесията на ОбС. Според И. Абил, проверката се е наложила заради недобрата връзка между ръководствата на учебните заведения и общината. ОбС, вероятно, ще вземе решение да поиска Инспекторатът по образованието в Добрич да завиши контрола над учебните заведения в Тервелско. Има идея общината да осигури специален транспорт, за да могат инспекторите да правят по-чести проверки.
 


Сходни връзки

ИЗГРАЖДАТ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР КЪМ МБАЛ В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди