изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:31 EET
ОБСЪДИХА ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА ОБЛАСТТА ДО 2015 Г.    
НовиниНа заседание на Областния съвет за развитие вчера е приет SWOT анализът на Добричка област и приоритетите за развитие на областта до 2015 година.

Не са били представени общините Балчик и Каварна, съобщиха от пресслужбата на областната управа. Кметът на Тервел е отсъствал поради неотложни ангажименти.
SWOT анализът трябва да бъде представен на работно заседание във Варна, където по заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Валентин Церовски се разработва концепция за регионално развитие на Североизточния район за планиране. Членовете на съвета са гласували единодушно предложените задачи за развитие на региона - като достигане на постижим и съществено значим икономически растеж, подобряване качеството на околната среда, стабилизиране на социално-икономическите процеси в областта, развитие на техническата и социална инфраструктура, инвестиране в развитието, обучението, квалификацията и преквалификацията на човешките ресурси.
На заседанието кметът на община Добричка Петко Петков е апелирал да се разяснят възможностите за кандидатстване по проекти и програми за енергийна ефективност. Опасенията му са, че трудно могат да се усвояват средства в тази сфера, тъй като има недостиг от подготвени кадри. В страната те били 30-40 души.
 


Сходни връзки

ОБСЪДИХА ПРИОРИТЕТИТЕ ЗА ОБЛАСТТА ДО 2015 Г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди