изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:48 EEST
ЩЕ ГОНЯТ ЗАМОГНАЛИ СЕ ОБЩИНСКИ НАЕМАТЕЛИ    
НовиниДа се актуализира икономическото състояние на наемателите на общински жилища, реши вчера Общинският съвет в Добрич.

Предвижда се в тримесечен срок, тези, които са го подобрили, да освободят квартирите, за да бъдат настанени там крайнонуждаещи се. Решението бе взето, след като общинските съветници отхвърлиха предложението на зам.-кмета Пламен Ганчев да се преустанови приемането на молби за настаняване в общински жилища. Неговият аргумент бе, че има забавяне на темповете, с които се настаняват крайнонуждаещи се, включени в списъка на общината. Още повече, че жилищният фонд е намалял с 200 жилища, които през последните години са продадени на наемателите си, а предстои други обекти на "Жилфонд-инвест" да бъдат съборени, тъй като са освидетелствани като самосрутващи се. Стана ясно, че молби се приемат от 1 юли до 30 август, като средно по 50 семейства в периода от 2000 до 2004 година се настаняват в общински жилища. Последният списък на крайнонуждаещи се за 2004 г. включва 131 семейства. Мотивът на съветниците да отхвърлят предложението на П. Ганчев бе, че със спиране на приема на молби ще се нарушат конституционните права на добричлии. Затова бе приета мярката за ново обследване на имущественото състояние на наемателите и тези, които са се замогнали, ще трябва да напускат общинските квартири.
 


Сходни връзки

ЩЕ ГОНЯТ ЗАМОГНАЛИ СЕ ОБЩИНСКИ НАЕМАТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди