изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 11:52 EEST
САДДАМ ХЮСЕИН ЗАСТАВА ДНЕС ПРЕД ИРАКСКИ ТРИБУНАЛ    
СпортБуш гледа да го осъди преди президентските избори в САЩ



За първи път след залавянето на Саддам Хюсеин в края на миналата година, бившият иракси ръководител ще се появи на публично място. Днес той и 11 негови сътрудници ще бъдат изправени пред специален трибунал, за да им бъдат предявени обвинения.

Очаква се Саддам да бъде обвинен по 12 точки за геноцид, престъпления срещу човечеството и военни престъпления. Той ще отговаря за нахлуването в Кувейт през 1990 година, за потушаването на въстанията на кюрди и шиити, за използването на химическо оръжие срещу кюрдите през 1988 година и за войната с Иран.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи смъртна присъда. Според един от адвокатите, обвиняемият няма да признае легитимността на трибунала. Същото направи и бившият югославски ръководител Слободан Милошевич пред съда в Хага.

Процесът срещу Саддам Хюсеин ще е справедлив, ще бъде предаван по телевизията и ще стане процесът на века, прогнозира новият иракски съветник по националната сигурност. Обвиняемите ще останат под американска охрана, докато бъде изградена надеждна затворническа система, която да гарантира, че няма да избягат.

БТВ/НДТ
 


Сходни връзки

САДДАМ ХЮСЕИН ЗАСТАВА ДНЕС ПРЕД ИРАКСКИ ТРИБУНАЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди