изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:27 EEST
ПОРТУГАЛИЯ НА ФИНАЛ НА ЕВРО 2004    
Евро 2004Тимът на Португалия се класира за финала на Европейското първенство по футбол, след като победи Холандия с 2:1 в първия полуфинален двубой от надпреварата. Домакините стигнаха до успеха благодарение на голове на Кристиано Роналдо и Маниш, а попадението за Холандия бе дело на Жорже Андраде, който си вкара автогол.


След като стартираха неуспешно в надпреварата със загуба от Гърция, футболистите на Луиш Фелипе Сколари успяха да намерят своя ритъм на игра и се класираха за последния мач в състезанието, където на 4-и юли ще срещнат победителя от мача между "елините" и Чехия.

Португалците започнаха по-офанзивно мача и съвсем закономерно стигнаха до гол. В 27-ата минута на мача Кристиано Роналдо се извиси над защитниците на Холандия при едно центриране от корнер и засече с глава топката в мрежата на "лалетата". Това бе второ попадение на халфа на Манчестър (Юн) на Европесйкото първенство.

В 39-ата минута попадение на Рууд Ван Нистелрой бе отменено от рефера Андерс Фриск поради засада.

Само 2 минути по-късно гредата се оказа последна преграда пред атаките на Португалия. Капитанът на домакитите Луиш Фиго успя да се измъкне от бранителите на Холандия и нанесе изстрел с левия крак, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Ван дер Сар.

В 58-ата минута Маниш удвои аванса на домакините. Той се разписа с мощен удар с десния крак след изпълнение на корнер, като изстрелът му не остави шанс на Ван дер Сар.

В 63-ата минута на срещата Жорже Андраде върна "лалетата" в мача като си отбеляза автогол. Това стана след центирарне на Ван Бронхорст, което Жорже Андраде се опита да изчисти, но вместо това прати топката в мрежата на излезлия от рамката на вратата си Рикардо.

В последните 10 минути на срещата наставникът на Холандия Дик Адвокаат пусна в игра трети централен нападател - Пиер Ван Хойдонк, който подкрепи в атаката на "лалетата" Ван Нестелрой и Рой Макай, но това се оказа недостатъчно за успеха на неговия тим.
ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ПОРТУГАЛИЯ НА ФИНАЛ НА ЕВРО 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди