изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:02 EEST
ПЛАМЕН МАРКОВ СИ ТРЪГНА!    
Спорт
Вече бившият селекционер на националния отбор Пламен Марков обяви решението си да откаже предложения му от БФС нов двугодишен договор на пресконференция днес.


"Имах срещи с г-н Иван Славков преди два дни, на която среща ми бе предложен нов договор Помолих тогава за един ден, за да взема решение. Вчера отново говорих с него и му казах, че съм решил да не приема предложението. Спирам дотук да бъда селекционер на националния отбор", заяви Марков.
"Не съм обиден на никой, тръгвам си с ясното съзнание, че свърших работата, за която бях поканен. Пред мен от страна на ръководството не бе поставена цел класиране на Европейските финали, а трябваше да се изгради отбор, който да представя достойно България по европейските терени. Считам, че работата, за която бях назначен е свършена, каза Марков.
Причините, за да не приема са чисто лични и не желая да ги коментирам. Не съм поласкан от общественото мнение, българския народ и хората, които обичат футбола са в правото си да желаят националния ни отбор да постига резултати, да се представя на по-добро ниво", добави той.
"Най-сериозната ми грешка е, че загубих три мача на Европейското, това е и една от причинете да не продължа договора си. Сигурно съм допуснал грешки, но смятам, че само човек, който не работи, той не допуска грешки. Смятам обаче, че тези футболисти, които бях повикал, плюс още 5-6, са реално националния отбор на България".
"В никакъв случай не си подавам оставка. Това не е оставка, щеше да е, ако бяхме на договорни отношение и аз прекратя договора си. Контрактът ми обаче изтече и аз просто реших да не го приема. Г-н Славков и ръководството искаха да продължа договора си, защото декларираха, че имат пълно доверие в мен", каза още Марков.
"Не желая да работя в такава ситуация на безвластие или многовластие, както е в момента. Не упреквам когото и да било, причините за лошото представяне на националния отбор са в тези, които бяха на терена и на нас, на мен, които ги ръководим. Преди първенството обаче, микроклиматът бе отличен, а сега чета и слушам мнения, че футболистите са против мен и подобни неща, които не отговарят на истината".
"На този етап бъдещето ми не е свързано с никой клуб в България, такива преговори аз не съм водил, моето решение за напускане не е свързано с работата ми в който и да е български клуб", добави той.



 


Сходни връзки

ПЛАМЕН МАРКОВ СИ ТРЪГНА! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди