изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 06:41 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР - 2 ЮЛИ 2004    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в страната

София. При провеждане на специализирана полицейска операция срещу наркопласьори криминалисти от Шесто РПУ спрели за проверка група младежи в градинка на ул. „Гребенец” в ж.к. „Бели брези”. Един от младежите – Ивайло Д. /22 г./ се опитал да изхвърли в храстите тенекиена кутия. В нея полицаите намерили найлонови опаковки с марихуана. Ивайло Д. е отведен в районното полицейско управление и е задържан за 24 часа. След това заедно с материалите по случая е предаден на следствието.

Русе. Тази нощ около 00.20 часа в РПУ - Две могили е получен сигнал за намерен в дома му в гр. Две могили мъртъв мъж. Незабавно на място е изпратена оперативно-следствена група. При направения оглед се установява, че 55-годишният мъж е намерен на легло в стая на приземния етаж на къщата си, завит с множество завивки. Констатирани са следи от насилие. До момента не е установена липса на вещи от жилището. Тялото е откарано за аутопсия в съдебна медицина. Извършват се неотложни оперативно-следствени действия за изясняване на случая. Образувано е следствено дело.

Ловеч. Около 15 часа вчера в пещера в резерват „Стенето” на територията на РПУ-Троян е намерен починал Валерий С. 37-годишният мъж е от пловдивското село Цалапица. Сигнала за инцидента подал 32-годишният пловдивчанин Димитър П. Заедно с Валерий той организирал в резервата незаконни иманярски разкопки, като използвали и взрив. На мястото на инцидента са намерени два капсул-детонатора и различни инструменти. Причините за смъртта на 37-годишния мъж се изясняват. Вероятно той се е задушил след взривяване в пещерата, уточняват от РДВР-Ловеч. По случая е образувано следствено дело. Димитър П. е задържан за 24 часа в РПУ-Троян за незаконно притежаване на взривни материали и използването им за иманярство.

ДНСП. Движението на тежкотоварни автомобили с общо тегло над 20 тона се забранява при температури над 35 градуса за времето от 12 до 19 часа. Това гласи съвместна заповед на Изпълнителна агенция „Пътища” и ДНСП. Целта й е да се предотвратят деформациите на пътните настилки. В посочените часове тези автомобили ще са задължени да изчакват изтичането на крайния срок. Забраната ще се въвежда с временна сигнализация, която ще се монтира не по-късно от 11 часа и ще се демонтира от служителите на пътните управления. Разпоредено е да се засили контролът по спазването на тези временни ограничения.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР - 2 ЮЛИ 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди