изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:47 EET
БЪЛГАРИН ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД УЧАСТНИК В АТЕНТАТИТЕ В МАДРИД    
По светаANSA: Софийският печат пише за “българската връзка” при атентатите в Мадрид

Името на Тони Миленов, български гражданин от турски произход е било включено в списък на българското правителство като заподозрян за връзки с международния тероризъм, включително и за атентатите в Мадрид от 11 март, предаде италианската агенция ANSA, като се позовава на в. “Сега”. “Името на българин е в списъка на международните терористи”, пише изданието, уточнявайки, че българското правителство е актуализирало списъка с лица и организации от цял свят, които попадат под ударите на Закона за финансиране на тероризма. Към този списък е било добавено името на Тони Миленов (26) от Хасково, заедно с имената на още 16 лица и 6 организации. Според в.”Сега” българските власти са приели тактиката “без коментар”. Миленов е бил задържан в България веднага след атентатите в Мадрид по искане на испанските власти и е бил обвинен в доставка на оръжие за групите, организирали атентатите в испанската столица.

**********************
26-годишният Тони Радев, обвинен за атаките в Мадрид, работи в Димитровград и отрича да е замесен

Единственият българин, обвинен, че има връзка с терористичната групировка “Ал Кайда”, отрече да има връзка с атаките в Мадрид от 11 март. Това е 26-годишният Тони Радев. Той работи в заведение в Димитровград, след като е освободен от ареста на Националната следствена служба. Радев беше арестуван в началото на април след завръщането му от Испания. Според испанската полиция неговото име и телефонни номера са били открити при обиск на испанската полиция в квартирата на терористите няколко дни след атаките в Мадрид. Твърди се, че той ги е снабдил с оръжие. “Нямам нищо общо с тази история. Това са измислици”, казва 26-годишният Тони Радев. Мъжът работи в заведение на пазар в Димитровград и беше силно учуден от медийното внимание към себе си. Тони не отрече, че е бил разследван за евентуално участие в атентатите в Мадрид, но за него всичко било отдавна минало. Набеденият за терорист мъж отказа да бъде сниман в лице, но категорично отрече да има участие в атентата в Мадрид.
Тони Радев: "Не, нямам нищо общо, никаква представа си нямам. Но нямам нищо общо с тези неща, които са приказвали. Това са просто клюки, това нещо не е вярно, това са клюки."
26-годишният мъж, роден в хасковското село Попове години наред се занимава с борба. Бил е няколко пъти републикански шампион на България. По-късно заминава за Германия и Испания. Връща се по-късно в родното село, а от няколко седмици работи в Димитровград. Сега в Поповец живее неговото семейство, което се прехранва като отглежда тютюн. Всички роднини са притеснени от вниманието на медиите и казват, че не могат да си представят Тони да има нещо общо с атентати или с тероризъм.
Рамадан Рашид - баща на Тони Радев: "Всеки в България го познава като спортист и като е заминал в чужбина, и той си знае вече. Аз повече не мога да издавам, не мога да приказвам."
“Възпитахме едно добро момче и се гордеем с него”, казват още семейството и роднините на Тони Радев.

НДТ/ИАФ/БНТ
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИН ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД УЧАСТНИК В АТЕНТАТИТЕ В МАДРИД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди