изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:36 EET
ПРОВЕРЕТЕ СИ ОЦЕНКИТЕ ОТ ИЗПИТИТЕ ЗА ПРОФИЛИРАНИТЕ ГИМНАЗИИ    
ОбразованиеОценките от изпитите за профилираните гимназии след 7 клас вече са публикувани в интернет страницата на просветното министерство

До края на деня списъците с резултатите ще бъдат разлепени и в софийските училища, в които децата са подавали заявления. За да видят оценките си в интернет страницата на Министерството на образованието - www.minedu.government.bg, учениците трябва да въведат входящия номер на заявлението си и областта, в която са се явили на изпит.

След 8.30 часа вечерта списъците с изпитните резултати ще бъдат разлепени в т. нар. училища-гнезда в София. Тогава кандидатите ще могат да научат и колко са двойките и отличните оценки в града.

Преди няколко дни от софийската изпитна комисия по български език обявиха че двойките са 193, а пълните шестици - 63.

След час ще станат ясни и резултатите по математика.

От утре до 9 юли децата трябва да подадат документи за първо класиране.

"Децата и родителите отиват в т. нар. училища-гнезда, където ще получат заявление със 70 желани училища. Те трябва да носят оригинала на заявлението за завършен 7 клас и копие", обясни Ани Арсениева от Комисията за кандидатстване след 7 клас - РИО-София.

Учениците, които искат да учат в техникумите или училищата по изкуства, трябва да представят оригинал на медицинско и копие. Кандидатите за спортните училища и за гимназии в друга област задължително трябва да си вземат служебна бележка от училищата,в които са подавали документи.

От Регионалния инспекторат съветват децата добре да помислят при подреждането на желаните гимназии.

"Ние ще раздадем довечера на директорите статистика. Всеко един от кандидатите може да се ориентира колко деца има преди него - момичета, момчета и общо, и бих посъветвала родителите да изхождат от това и да подреждат желанията. На първо място да класират училищата, за които балът стига, но и което е най-желано", посочи Ани Арсениева.

Резултатите от първото класиране ще бъдат обявени до 12 юли.

Децата, които са класирани в училище, в което не искат да учат, трябва да отидат в гимназията и там задължително да подадат заявление за участие във втория етап. Ако не го направят изпадат от класирането.

В следобедните часове достъпът до интернет страницата на Министерство на образованието е бил затруднен, сигнализираха в Би Ти Ви родители на кандидат-гимназисти.

От министерството обясниха, че проблемът се дължи на свръхнатоварването на сайта и препоръчаха на родителите да бъдат по-постоянни в опитите си да заредят страницата.
BTV/NDT
 


Сходни връзки

ПРОВЕРЕТЕ СИ ОЦЕНКИТЕ ОТ ИЗПИТИТЕ ЗА ПРОФИЛИРАНИТЕ ГИМНАЗИИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди