изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:24 EET
СПЕЦИАЛИСТИ ОСЪДИХА ВЪПРОСИ ПО ЗАКРИЛАТА НА ДЕТЕТО    
ОбществоСреща, свързана с въпросите по закрила на детето, се е състояла в края на миналата седмица, съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Добрич.

Домакин е била община Крушари, а организатор - регионалната дирекция. На срещата са присъствали началниците на отделите "Закрила на детето" в областта, юристите към тях, директори на дирекции "Социално подпомагане". Разгледани са правата на детето при осиновявания у нас и в чужбина. Обсъдена е информация за приемните семейства, предвид набирането и обучението им. На срещата е направен анализ на дейността на отделите "Закрила на детето", дадени са указания за подобряването й, споделени са добри практики.
309 са желаещите да осиновят дете, вписани в регистъра на Съвета по осиновяванията към Регионалната дирекция "Социално подпомагане". Там фигурират и 43 деца, които предстои да намерят своите родители. От създаването в началото на годината на Съвета по осиновявания до момента е извършено осиновяването на седем деца. За четири от тях вече има окончателно съдебно решение и те са в новите си семейства, а за останалите три все още тече 7-дневният законов срок за обжалване.
 


Сходни връзки

СПЕЦИАЛИСТИ ОСЪДИХА ВЪПРОСИ ПО ЗАКРИЛАТА НА ДЕТЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди