изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:33 EEST
НИСКА ПОСЕЩАЕМОСТ В ЦДГ В ТЕРВЕЛСКО    
ОбразованиеНиска средна посещаемост на децата е констатирана в петте целодневни детски градини в община Тервел. Това е станало при проверка на отдел "Образование" в училища, ДГ и обслужващи звена.

В деня на проверката в някои от групите е установен малък брой присъстващи деца. В група "Щурче" на ЦДГ "Здравец" в Тервел например в занималнята е имало 8 деца при общ брой 23, в една от групите на ЦДГ в с. Зърнево - 8 деца при общ брой 20 и т.н.
Проблемът с ниската посещаемост в детските градини в Тервелско е многократно поставян на работни срещи с директорите им, става ясно от информация, която ще бъде разгледана на предстоящата на 7 юли сесия на ОбС. Като причина за това явление се посочва заплащането на таксите. Макар и в минимален размер, те затрудняват родителите на децата. Специалистите, извършили проверката, са направили някои изводи, като целта е да се повиши посещаемостта в ЦДГ. Според тях е необходимо да се води системна и целенасочена разяснителна дейност от педагогическия персонал в детските градини с родителите на децата относно необходимостта от ДГ като подготвителна институция в системата на народната просвета. Наложително е да се търсят възможности за осигуряване на трудова заетост на родителите, които са в затруднено финансово положение.
 


Сходни връзки

НИСКА ПОСЕЩАЕМОСТ В ЦДГ В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди