изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:16 EEST
ХУМАНИТАРНАТА ЦЕЛ СЕ ПРЕВЪРНА В ИЗВРАЩЕНИЕ    
ОбществоСинът ми е бил бит и малтретиран в Белмекен, заяви майката на Десислав Панчев

Хуманната цел се превърна в извращение, инквизицията се превърна в метод на лечение, която е толерирана от държавата, заяви в предаването “Всяка неделя” на БНТ Мая Панчева, майката на убития в наркокомуната в Белмекен 20-годишен Десислав Панчев. Тя коментира положението в наркокомуните в страната. Мая Панчева каза, че синът й е бил в наркокомуната точно шест дена и през този период той е бил бит и малтретиран. Тя подчерта факта, че лекарят, извършил аутопсията е потвърдил, че става дума за убийство. Мая Панчева заяви, че е била подведена от реклами за наркокомуната в Белмекен.


Агенция “Фокус” припомня:


Десислав Стефанов Панчев издъхва в наркокомуната в Белмекен на 15 юни 2003г. Експертизата на Съдебна медицина установява множеството кръвонасядания, рани и охлузвания по цялото тяло на момчето и сочи като причина за смъртта мозъчен оток, причинен от удар в тила.
Младежът, който е от Плевен, е приет за лечение в комуната на 9 юни 2003 по настояване на родителите му. Десислав е пристрастен към хероина от шест години. Според първоначалните показания на други наркозависими, лекувани в комуната, момчето много трудно е понесло първите дни на престой, правело опити за бягство.
Първоначално в пазарджишкия арест за 24 часа са задържани осем човека. На 17 юни срещу седем от тях е повдигнато обвинение за умишлено убийство. Междувременно става ясно, че има и други случаи на побои над пребиваващите в комуната. На 19 юни състав на Окръжния съд в Пазарджик с председател Ивета Парпулова постановява мярка за неотклонение “Задържане под стража” за обвиняемите.
На 18 юли Пазарджишката окръжна прокуратура освобождава трима от обвинените за убийството на Десислав: Георги Атанасов, Станимир Иванов и Стилиян Пенчев. Същият ден
отговорникът на наркокомуната Красимир Димитрашков и Георги Димитров-Ганеца са задържани в ареста и са обвинени по чл.116 от НК за убийство по особено жесток начин. На 25 юли Пазарджишката окръжна прокуратура променя мярката “задържане под стража”на непълнолетния Мариян Ковачев, който остава под родителски надзор.
Първото заседание по делото се провежда на 22 януари 2004г., то се гледа при закрити врати. Обвиняеми са Красимир Димитрашков, Диян Иванов, Дикрам Мардикям, Георги Димитров, Георги Станчев и Огнян Ковачев. Основният свидетел Станимир Иванов не се явява на делото, като свидетел е призован и основателят на комуната Владимир Качаклиев. Съдът уважава искането на родителите да ги конституира като частни обвинители. Те предявяват и граждански иск към обвиняемите в размер на 100 000 лв. Делото е отложено за 23 март, причината е неявяването на всички свидетели. Следващото отлагане на делото е поради заболяване на един от адвокатите на подсъдимите. Делото е възобновено на 19 април. Отново при закрити врати са разгледани психологическа и психиатрическа експертиза, както и една за веществените доказателства. Разпитан е основният свидетел Станимир Иванов.Назначена е ексхумация на тялото.
На 15 юни 2004 делото е отложено за 29 юни, като мотив за отлагането е неявяването на трима свидетели. Съдът им налага глоба от 500 лева и разпорежда принудителното им довеждане за следващото дело. приета е назначената тройна медицинска експертиза.
На последното заседание по делото съдът постановява за Красимир Димитрашков 17 години лишаване от свобода,16 години лишаване от свобода за Деян Иванов, за други трима от обвиняемите по 15-годишни присъди. Оправдан е единствено Мариян Ковачев.

ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ХУМАНИТАРНАТА ЦЕЛ СЕ ПРЕВЪРНА В ИЗВРАЩЕНИЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди