изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:44 EEST
ЛАКАРИТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА НА ПРЕЗИДЕНТА НА АВСТРИЯ    
По светаВиена. Лекарите се борят за живота на президента на Австрия Томас Клестил, предаде РИА Новости. Той беше приет днес в болница, след като сърцето му спря да бие.


“Състоянието на президента се оценява като критично. Не се с изключва вероятността от летален изход”, се посочва в официално изявление на болницата във Виена.

“Президентът имаше през последните седмици проблеми с белите дробове, което е довело до спирането на сърцето му в понеделник сутринта. Клестил беше транспортиран с хеликоптер до Виенската болница, където му беше направена операция”, се посочва в медицинския бюлетин. По информация на АФП Клестил е боледувал от пневмония през 1996 г.

Австрийският президент Томас Клестил беше приет в болница в критично състояние след сърдечна криза, предаде АФП.
По-рано агенция АПА съобщи, че Клестил е бил хоспитализиран днес заради остър белодробен проблем. Той е трябвало да бъде реанимиран след спиране на сърцето преди да бъде откаран в болницата във Виена.

Според Газета Ру телохранителите на президента на Австрия му оказали първа помощ и след сърдечен масаж възстановили дейността на сърцето. След това Клестил бил транспортиран с хеликоптер от вилата си в болница.

Новоизбраният президент и наследник на Клестил Хайнц Фишер ще положи клетва през следващата седмица.

Клестил е роден през 1932 г. Той е известно име в дипломатическите среди. В периода 1978-1982 г. е работел в централата на ООН в Ню Йорк.
ИАФ/НДТ
 


Сходни връзки

ЛАКАРИТЕ СЕ БОРЯТ ЗА ЖИВОТА НА ПРЕЗИДЕНТА НА АВСТРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди