изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:13 EEST
* 5 ЮЛИ - ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В МВР    
Ред и сигурностСИНЪТ НА КАПИТАН ДИМИТРОВ ИСКА ДА СТАНЕ ПОЛИЦАЙ ПОД ПРИКРИТИЕ

Таткото, който е пожарникар, казва, че страхът е най-големият враг. Той е удостоен с благодарност лично от министър Георги Петканов

"Когато човек си върши работата с желание, тя не му се струва трудна" - сподели кап. Дарин Димитров, който е в системата на Министерството на вътрешните работи от десет години. Завършил е Академията на МВР в специалността "Инженер по противопожарна техника и безопасност". В момента е началник група "Държавен противопожарен контрол, превантивна дейност и работа с обществеността" при Регионалното звено "Пожарна и аварийна безопасност".
По повод професионалния празник на работещите в МВР кап. Димитров е удостоен с обявяване на благодарност от министър Георги Петканов - за добре свършена работа при организирането на републиканските състезания "Млад огнеборец" в Албена. Наградата си 33-годишният пожарникар приема с удовлетворение. За младите огнеборци той казва, че с готовност и огромно желание участват в надпреварата. До такава степен се вживявали в ролите си на пожарникари, че дори се втурвали да гасят кофи с боклук. "От това разбирам, че младите се интересуват от нашата професия. А и за самите отряди има страшно много желаещи" - сподели кап. Димитров. Според него, подобни състезания са много полезни, още повече от гледна точка на превантивната дейност. По отношение на учениците тя се изразява не само в това - пожарникарите изнасят пред тях лекции, учат ги как да действат при пожар, показват им различни материали на тази тематика.
"Страхът е най-големият враг" - отговори кап. Дарин Димитров на въпроса дали се страхува, когато се сблъска с огнената стихия. Той е участвал няколко пъти в погасяването на големи пожари, в изясняването на причините за тях, в изготвянето на експертизи. "По време на пожар обаче не можем да си позволим да се страхуваме. Тогава просто трябва да си свършим работата и то веднага, а не след малко" - подчерта огнеборецът. И все пак, като всички хора, и пожарникарите изпитвали страх, но той идвал след това, когато се замислят какво би могло да се случи.
Кап. Димитров е семеен и има момченце на 9 години - Валери. Малкият обаче не иска да стане пожарникар, а... полицай под прикритие. Ако все пак поиска един ден да тръгне по стъпките на баща си и да наследи неговата отговорна и рискована професия, татко му ще го подкрепи и поощри.

 


Сходни връзки

* 5 ЮЛИ - ПРАЗНИК НА РАБОТЕЩИТЕ В МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди