изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:55 EEST
ДНСП СЪОБЩАВА ЗА ЗАДЪРЖАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ    
Ред и сигурностДНСП изнесе информация за разкрити престъпни групи, съпричастни към извършването на няколко грабежа през периода март- юни 2004 г.

На 14 юни на територията на РДВР-Варна са задържани петима заподозрени за кражби от търговски обекти на територията на няколко области в Източна България. Първоначалната информация за действията й е получена в “Криминална полиция” при РДВР – Разград. Под ръководството на генерал-майор Илия Илиев и в отлично взаимодействие с РДВР-Разград, Бургас и Варна членовете на групата са заловени непосредствено след „удар” на територията на РДВР-Варна. Предния ден петимата жители на Разград Й.Ф. /28г./, Пламен М. /23г./, Мартин Н./22г./, Кристиян Г. /21г./, Ивелин М. /22г./ атакуват магазин за алхокол и цигари в град Бяла, Варненска област. Призори на 14 юни автомобилът, с който се движели е засечен на временния КПП на изхода на морската столица. След като колата не спряла на подадения със стоп палка сигнал, полицейски екип предприема издирвателни действия и задържа един от групата. Й.Ф. е разпитан като свидетел и дава показания пред съдия за извършеното от него и „помощниците” му деяние. Малко по-късно са открити крадените вещи и инструментите за взлом, арестувани са и останалите членове на групата. Приведени са в Четвърто РПУ - Варна, където е образувано дознание. Криминално проявените Пламен М. и Кристиян Г. са оставени с постоянна мярка “задържане под стража”. Към момента е установено, че в различно съучастие лицата са извършили 12 кражби, от които 7 на територията на РДВР-Разград, 4 на територията на РДВР-Бургас, и един на територията на РДВР-Варна.
При друг случай след съвместна работа на ДПСП и РДВР-Добрич, Пловдив и СДВР на 28 май полицейски екип задържа криминално проявените Димитър Д. и Николай И. от Добрич. Те са заподозрени в извършването на взломни кражби от компютърни зали в града. Според постъпилата информация, част от откраднатото е пласирано в Карлово и София. Документирани са 9 кражби на повече от 40 компютъра. Намерени и иззети са веществени доказателства на територията на Софийска област, Карлово и Велико Търново. Димитър Д. и Николай И. са задържани с постоянна мярка “задържане под стража” в следствения арест към ОСлС град Добрич.
Две седмици преди това – на 13 май екип на ДНСП при съвместна акция с РДВР Варна задържа група, взломявала частни домове, офиси и магазини на територията на Варна, Добрич, Габрово и Шумен. При допълните проверки за документиране на престъпната им дейност е установено, че петимата членове на групата-варненците Иван П. “Кучето”, Емил К.“Сача”, Васко П.“Дъртия”, Велико В. “Малкия” и Димитър Д. “Митрата” са замислили и пряко са участвали в извършването на повече от 15 кражби. Изяснени са и техни престъпни контакти на територията на София. Образувано е следствено дело и лицата са задържани с постоянни мерки “задържане под стража”.
На 27 юни екип на сектор “Престъпления против собствеността”-ДНСП със съдействието на криминалисти от РДВР Варна и Шумен задържа авторите на домови и кражби на МПС от територията на Североизточна България. На място и в момент, докато действали по поредния случай, в Шумен са хванати криминално проявените Свилен Г. от Варна и Иво С. от Перник. Установена е цялостната им престъпна дейност. Проведено е бързо производство по дознание на РПУ Шумен и лицата са осъдени с ефективни присъди – съответно 3,5г. и 3г.
Също в момента на кражба от магазин в Кърджали е задържан и Адриян В. Криминалисти от ДНСП и колегите им от РДВР-Стара Загора, Смолян и Кърджали влизат в следите му и установяват участието му в престъпна група от Казанлък, заподозряна в извършването на множество набези на територията на Смолян, Кърджали, Габрово и Стара Загора. Образувано е “бързо производство” и Адриян В. Е осъден на 2 г. условно с 3 годишен изпитателен срок. В процес на изясняване е съпричастността на останалите трима члена на групата.
Работата по всички случаи е осъществена в отлично взаимодействие с съответните следствени служби от под ръководството на прокуратурата- информират от ДНСП. НДТ/mvr.bg
 


Сходни връзки

ДНСП СЪОБЩАВА ЗА ЗАДЪРЖАНИ ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди