изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 20:00 EEST
В ЕВРОДИСПУТ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ БИЗНЕСОТБОРИ    
Европейски съюзДиспут на тема "2007 - рано или късно за присъединяването на България към Европейския съюз, през погледа на малките и средни фирми от региона - предимства и предизвикателства" ще се проведе в Добрич на 8 юли.

Той се реализира по проект "Европа по-близо", който е съфинансиран по линия на Комуникационната стратегия на българското правителство за присъединяването на страната в Европейския съюз, съвместно от "Отворено общество" - Варна, и Евро-инфо център BG 809-Добрич.
Два отбора ще защитават темите "рано" и "късно" относно присъединяването на България към Европейския съюз. Единият се води от столичния икономист Лъчезар Богданов, подпомаган от бизнесмена Галин Господинов, които ще отстояват позитивната теза. Техни опоненти ще са отбор, ръководен от главния секретар на Търговско-промишлената палата в Добрич Герман Германов, подкрепян от бизнесдамата Клементина Желева. Общественото мнение по темата ще бъде представяно от съсобственика и коментатор във вестник "Нова добруджанска трибуна" Димитър Дуков.
Основните дискутирани въпроси ще бъдат подготвеност и конкурентноспособност на фирмите, познаване на чуждия пазар, информираност за възможностите и заплахите в сектора на този пазар по отношение на конкуренцията, доставката, законодателството, сертифицирането, опаковките.
Досегашни изследвания сочат, че основни бариери пред българския бизнес при влизането на страната ни в Европейския съюз са липса на предприемачески, управленски и маркетинг умения; бюрокрация и корупция; липса на достъп до информация; трудности за получаване на финансови ресурси; липса на достъп до инвестиции; несъответствие със стандартите за качество и липса на информираност за тях; езикови бариери и културни различия; рискове от продажби в чужбина и конкуренция; недостатъчни правитествени програми и инициативи за подпомагане интернационализацията на малките и средни предприятия.
По време на диспута, който ще се проведе от 14 ч. в залата на Търговско-промишлената палата, право на въпроси и мнения ще имат и зрителите. Те ще имат и свободата при избор на средства за изразяване на мненията си по дискутираните въпроси.
 


Сходни връзки

В ЕВРОДИСПУТ ЩЕ МЕРЯТ СИЛИ БИЗНЕСОТБОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди