изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:13 EET
ВЛАДИМИР ЖИРИНОВСКИ ПРЕДЛАГА СЛАВЯНИТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ    
По светаЗам.-председателят на руската Държавна дума счита за възможно създаването в близките 10-15 години на “Славянски съюз”, обединяващ Русия, Украйна, Беларус и други славянски държави в Източна и Централна Европа, предаде Росбалт.

Това Жириновски заявил в понеделник по време на кръглата маса “Славянския свят: възможности за обединения”, проведена в Държавна дума. Според Жириновски по-тясната интеграция ще позволи на славянските страни по-ефективно да решават геополитическите и икономическите въпроси, да се защитават от външни опасности, да не допускат изостряне на териториалните проблеми. Депутатът напомнил, че почивайки в Турция, руските граждани всяка година “подаряват” на страната до 3 млн. долара.”Трябва да се преориентират туристическите потоци към България и Украйна”, заявил Жириновски.
Той предрекъл неизбежното разпадане на ЕС, който, според него, е толкова изкуствено творение, колкото и Съветския съюз”. За разлика от славянските страни, в Европейските страни са обединени народи с различна съдба, които са воювали един с друг, отбелязал Жириновски.
В кръглата маса, заедно с депутатите от руската Дума и поканените експерти, с участвали представители на посолствата на Сърбия и Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Словакия, Беларус и Украйна. iaf/ndt
 


Сходни връзки

ВЛАДИМИР ЖИРИНОВСКИ ПРЕДЛАГА СЛАВЯНИТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди