изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:05 EET
ЛЕКАРИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ: ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЖЕГИТЕ    
ЗдравеС покачване на температурите се увеличава и работата на специалистите от Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич, тай като все повече пострадали от жегите стават негови пациенти.

До момента не може да се говори за увеличаване на случаите на потърсили лекарска помощ в следствие на горещините, каза за НДТ директорът на центъра д-р Огнян Господинов. Вчера е регистриран първият и единствен засега случай на "жертва" на високите температури. Жена с ниско кръвно налягане е припаднала и се е наложила намесата на специалистите от ЦСМП.
Най-уязвими, според д-р Господинов, са хората с хронични заболявания - с хипертония, с диабет и др. Жегите могат да причинят проблеми и на възрастните хора, дори и те да нямат хронични заболявания. Предвид на високите температури, които синоптиците ни обещават през седмицата, директорът на ЦСМП отправи няколко съвета към евентуалните потърпевши. Желателно е те да избягват излизането в обедните часове, когато слънцето е най-силно и да правят това сутрин и вечер, когато е по-хладно. Другият съвет е да приемат повече течности, за да не се стига обезводняване на организма.
Нямаме пострадали при бране от череши, каза още за НДТ д-р Господинов. Той допълни, че предни години по това време през центъра минават доста добруджанци с травми след падане от дървета.
 


Сходни връзки

ЛЕКАРИ ПРЕДУПРЕЖДАВАТ: ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ЖЕГИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди