изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:13 EEST
НАД 68 000 СА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ ДОБРУДЖАНЦИ    
Здраве68 158 са здравно неосигурените лица в Добричка област. Това сочат последните данни на Районната здравно-осигурителна каса.

От здравно осигурените добруджанци пък 6 212 са сменили личния си лекар от 1 до 30 юни. "Доволни ли сте от личния си лекар?" е темата на анкета, която е подготвило ръководството на РЗОК. Тя съдържа пет въпроса и цели да установи какви са причините, поради които хората са направили тази смяна. Гражданите ще имат възможност в рамките на 20 дни да изразят своите виждания относно подобряване качеството на медицинското обслужване. Анкетите са предоставени за попълване на две места в сградата на РЗОК - в приемната за заверка на протоколи и рецептурни книжки в партера и във фоайето на 4 етаж.
Шест жалби от здравноосигурени лица срещу изпълнители на извънболнична помощ са постъпили в деловодството на касата през второто тримесечие на годината, съобщават още от там. Причините за оплакванията са отказ на личния лекар да издаде направление за консултация със специалист, отказ на домашни посещения, неправомерно вземане на пари за лекарства и консумативи от пациенти, заплащане на потребителска такса на ръка, а не на касата на лечебното заведение и др. По постъпилите жалби се извършват проверки.
 


Сходни връзки

НАД 68 000 СА ЗДРАВНО НЕОСИГУРЕНИТЕ ДОБРУДЖАНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди