изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:28 EET
ТАНЦЬОРКИ И МУЗИКАНТИ ПО МОРЕТО ВЕЧЕ СА С ТРУДОВИ ДОГОВОРИ    
НовиниТова е установено при масираните проверки по Черноморието на служителите на Областната инспекция по труда

Сериозно подобрение на картината, която касае трудовото законодателство в обектите по Добруджанското Черноморие, отчитат през тази година от Областната инспекция по труда. Констатирано е, че доста от работодателите, макар и в обекти с временен характер, вече имат оценка на риска за обектите си и договори с фирми за трудова медицина, не са открити работници без трудови договори. Това съобщи пред журналисти вчера шефът на Областната инспекция по труда Младен Мартинов. Той дори похвали собственик на нощен бар - столична фирма, която през миналото лято е била санкционирана за липса на трудови договори. Сега инспекторите по труда открили в заведението седем танцьорки с трудови договори. Били повикани и в двуг обект в курорта Албена, за да установят, че и музикантите са с трудови договори. М. Мартинов посочи, че при проверките до момента не са открити наети чужди граждани или непълнолетни лица без трудови договори. Няма получени и сигнали за неизплатени трудови възнаграждения за обекти по морето. Най-вероятно ще бъде санкционирана старозагорска фирма, която представила граждански договор за продавач-консултант, който бил с всички клаузи на трудовия договор.
От Областната инспекция по труда съобщиха, че през изминалото тримесечие са извършени 311 проверки, като са констатирани 1 645 нарушения. Съставените актове през този период са 100, а издадените наказателни постановления са 109. Само за месец юни са извършени 126 проверки и установени 656 нарушения, което поставя областта на челно място в страната по брой нарушения за една проверка - средно по 5,2 нарушения при 4,4 за страната. Съставени са 31 акта - основно по организация на здравословни и безопасни условия на труд, за неизпълнени предписания, по Кодекса на труда. Предвид предстоящата жътва, Областната инспекция по труда ще насочи усилията си към този отрасъл, още повече, че най-много злополуки в областта стават именно в него. Ще се наблюдават спазването на изискванията за правоспособност на механизаторите и на мерките за инструктиране и обезопасяване на машините.
 


Сходни връзки

ТАНЦЬОРКИ И МУЗИКАНТИ ПО МОРЕТО ВЕЧЕ СА С ТРУДОВИ ДОГОВОРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди